„Csalás, hazugság, aljasság” – Kovács István nekiment Erdei Zsoltnak

Kitört a balhé: a magyar boksz két legendás világbajnoka komoly nézeteltérésbe került egymással. Erdei Zsolt egy interjúban azt állította, hogy azért nem tartja a kapcsolatot a sportág jeles alakjai közül néhánnyal, mert „nem működik a kémia” köztük. Kovács „Kokó” Istvánnak több se kellett, nyilvános üzenetben, kemény szavakkal osztotta ki Erdeit.

Magyar Nemzet
2023. 01. 17. 11:03
Budapest 20200620 MOB 2020 rendkívüli tisztújító közgyûlés Fotó Tumbász Hédi Nemzeti Sport Erdei Zsolt Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erdei Zsolt 2014-ben vonult vissza a profi boksztól, 2017 áprilisától pedig a Magyar Ökölvívó-szövetség (MÖSZ) elnöke, majd társelnöke is volt, végül 2020-ban mondott le a tisztségről, miután elszámolási viták miatt belső vizsgálatot rendeltek el a szervezetben. Erdei azóta a saját akadémiáját irányítja, amely az UTE-val is együttműködésbe kezdett.

A korábbi olimpiai bronzérmes és profi világbajnok bokszoló nemrég a Sportálnak adott interjúban arra a kérdésre, hogy „a magyar boksz problémáinak megoldása érdekében tartja-e a kapcsolatot korábbi/jelenlegi bokszolóinkkal, például Kovács Istvánnal” azt válaszolta, hogy „Vannak, akikkel tartom a kapcsolatot, van, akivel azonban nem, mert nem passzol a kémia”.

Az interjú kiverte a biztosítékot a tavaly nyárig a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (IBA) főtitkári posztját betöltő Kovács Istvánnál, aki a privát profiljáról írva egy nyilvános Facebook-kommentben kemény szavakkal osztotta ki Erdeit:

„Nem stimmel a kémia???? Miért nem lehet őszintén beszélni? A csalásnak, hazugságnak, aljasságnak semmi köze a kémiához. Inkább azt mondanám hogy mást gondolok alapvető emberi értékekről, etikáról, tisztességről. Pont.”

Kovács István Facebookon közzétett posztja

Nem az olimpiai bajnok és ugyancsak profi világbajnok Kovács volt az egyetlen, aki hozzászólt Erdei szavaihoz. A promóterként ismert Rácz Félix, aki Madár búcsúmeccsét is szervezte, szintén keményen fogalmazott egy posztban:

„Amikor még a MÖSZ »elnöke« volt (2018-ban), egy komplett, sportágat népszerűsítő (amatőr & profi) programjavaslatot adtunk át neki Kovács Istvánnal! Érdekes, hogy amiről most beszél, még nem is oly rég, valamiért nem volt fontos az akkori »elnök« számára, sőt, olyannyira nem volt rá nyitottság, – a már akkor IS hanyatló magyar ökölvívás népszerűsítésére –, hogy nem köszönték meg, DE NEM is reagált(ak), (az INGYEN elkészített és átadott közel 20 oldalas anyagra)! Sem ő, sem az akkori főtitkár, sem más a MÖSZ-ből…”

Erdei Zsolt egyelőre nem reagált az őt megszólító vádakra.

Borítókép: Erdei Zsolt (Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.