Laidouni megszólalt, úgy tűnik, eldőlt a sorsa

A Ferencváros lejátszotta az utolsó edzőmérkőzését spanyolországi edzőtáborában, 0-0-ra végzett a Viktoria Plzen ellen. A mérkőzést végigjátszotta Aissa Laidouni, aki a nagy érdeklődés ellenére úgy tűnik, tavasszal is marad a Fradi játékosa. Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója pedig azt árulta el, hogy két játékos érkezése már biztosra vehető, esetükben csak az a kérdés, hogy most vagy nyáron csatlakoznak-e a magyar bajnok keretéhez.

Magyar Nemzet
2023. 01. 16. 17:28
Aissa Laidouni Ferencváros Viktoria Plzen 2023
Aissa Laidouni Ferencváros Viktoria Plzen 2023 Fotó: fradi.hu/Molnár Ádám
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros kezdi majd el a tavaszi meccsek sorát a labdarúgó NB I-ben, ugyanis a bajnoki címvédő zöld-fehérek az első teljes 2023-as forduló előtt, január 24-én pótolják a Zalaegerszeg elleni elmaradt meccsüket. A Fradi kerete eddig nem ment át jelentős változáson a téli átigazolási időszakban, s úgy tűnik, a jó vb-szereplése után távozónak tippelt tunéziai marad a magyar bajnoknál.

Aissa Laidouni
Aissa Laidouni (fehérben) remekül játszott a világbajnokságon. Fotó: AFP/Adrian Dennis

Laidounit több klubbal is összeboronálták a zuhanyhíradóban, ezek közül az egyik a Celtic volt. A skót együttessel kapcsolatos híreket figyelő Celtic Way oldal szerint azonban eldőlt, hogy Laidouni nem lesz a klub játékosa, sőt az is, hogy marad a Ferencvárosban.

Az oldal nagyrészt a Fradi klubhonlapján három napja megjelent cikkből idéz, melyben Laidouni valóban előretekintett a tavaszi szezon kihívásaira, a bajnokságra és az Európa-ligára is. Van azonban egy olyan mondat, amely csak a skótoknál szerepel:

– Nem megyek sehova – idézi a Celtic Way Laidounit.

Ez alapján úgy tűnik, a tunéziai labdarúgó marad a Ferencváros játékosa a tavaszi idényre. Az biztos, hogy Laidouni végigjátszotta a klub spanyolországi edzőtáborának utolsó, hétfői mérkőzését, amelyen az FTC 0-0-s döntetlent játszott az ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt cseh Viktoria Plzennel.

Érkezőkről is szólnak sajtóhírek a Ferencváros háza táján. Hajnal Tamás, a klub sportigazgatója megerősítette, hogy két játékossal megegyeztek, ugyanakkor az még nem dőlt el, hogy az általa nem nevesített két labdarúgó már télen vagy csak nyáron csatlakozik-e a zöld-fehérekhez.

A Nemzeti Sport információi szerint a Slovan Bratislava suriname-i védője, Myenty Abena és az azeri Qarabag ghánai csatára, Owusu Kwabena a két játékos, mindkettőnek nyáron jár le a szerződése jelenlegi klubjánál. A sportnapilap úgy tudja, hogy az FTC szeretné megszerezni az albán Redon Xhixha (KF Tirana) és az angolai Mambuene Mukendi (Trofense, portugál) játékjogát is, ám esetükben még nem született meg az egyezség.

Borítókép: Laidouni (labdával) a Plzen elleni edzőmeccsen az FTC mezében (Fotó: Fradi.hu/Molnár Ádám)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.