Háromszoros Európa-bajnok tornásznőnk meggyógyult, halmozná az érmeket

Háromszoros Európa-bajnok tornásznőnk, Kovács Zsófia felépült a hasfalsérüléséből, s megkezdte a felkészülését a szezonra, csakúgy, mint a tavaly talajon Eb-ezüstérmet szerzett Mészáros Krisztofer. Kovács és Mészáros is nagy célokat tűzött ki maga elé.

Magyar Nemzet
2023. 02. 03. 15:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hasfalsérüléséből felépülve túl van egészségügyi problémáin, és teljes erőbedobással készül az idei versenyszezonra a dunaújvárosiak háromszoros Európa-bajnok tornásza, aki a 2022-es müncheni Európa-bajnokságon ugrásban aranyérmes lett , talajon nyolcadik, egyéni összetettben kilencedik, míg csapatban a hetedik helyen végzett. A hazai Év sportolója választáson az Eb-ezüstérmes atléta, gátfutó mögött a második helyen zárt.

Kovács Zsófia
Kovács Zsófia Münchenben a harmadik Eb-aranyérmét nyerte Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

– Azon a tavaly nyári Európa-bajnokságon több érmet is szerezhettem volna, s ugyan nem lehetek telhetetlen, van bennem némi hiányérzet így utólag. Idén az első nagy nemzetközi megméretés április közepén éppen az Európa-bajnokság lesz, amit nagyon várok, és remélem, hogy most több érmet, illetve először döntős helyet tudok majd szerezni. Úgy vélem, bennem van a jó szereplés. Idén az mindenképpen kedvező, hogy a vb-t majd ősszel rendezik meg, ez az év nem annyira erőltetett, mint a tavalyi esztendő volt – mondta el a 22 éves Kovács Zsófia, aki 2020-ban ugrásban és felemás korláton is aranyérmes volt a törökországi, mersini Eb-n. A kontinensbajnokságnak idén is Törökország ad otthon, de Antalya városa.

A válogatottal kapcsolatban Kovács Zsófia elmondta, már túl vannak egy tatai egyhetes összetartáson, de főként a klubjuknál készülnek. Legközelebb február 20-tól kerül sor újabb edzőtáborra.

A 21 éves Mészáros Krisztofer tavaly a müncheni torna Európa-bajnokságon a talajon megszerzett ezüstérmével berobbant a nemzetközi mezőny elitjébe. A győriek tornásza az idei esztendőnek is nagy célokkal vág neki.

– Idén is két fő versenyünk lesz, a vb és az Eb. Ezen a héten kezdtük meg a „gyakorlatos” edzéseket. Talajon 6,1-es kiinduló pontszámú gyakorlattal készülök, csak egy kis változás lesz benne a tavalyihoz képest. Korláton elképzelhető, hogy lesz egy új elemem, nyújtón pedig egy kötést szeretnék még beépíteni. Az a lényeg, hogy olyan gyakorlataim legyenek, amelyeket rizikó nélkül biztosan meg tudok csinálni.

A csapattal Eb-6. helyezett Mészáros Krisztofernek nincs sok ideje, hiszen a versenyszezon bő egy hónap múlva kezdetét veszi.

– Az idei első megméretésünk, ha jól tudom, március 4-én lesz Linzben, egy barátságos csapatverseny az osztrákokkal. Ezt követően jön a csb és a magyar bajnokság, majd egyből utána az Eb. A célom az, hogy minden világversenyen megcsináljam mind a hat gyakorlatomat, valamint szeretnék összetett döntőbe kerülni az Eb-n és a vb-n is, és összetettben a dobogó közelében végezni. Szerenként tekintve talajon szeretnék döntőzni, de erre korláton és nyújtón lehet esélyem.

Fotó: MTASZ/Freschli József 

Borítókép: Kovács Zsófia a müncheni Eb-n, a talajgyakorlata közben (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.