Csoda Liverpoolban: Szalahék „felhetelték” a Unitedet

Hetedik mennyország Liverpoolban: az idényben csak csetlő-botló Vörösök 7-0-ra ütötték ki az egyébként szárnyaló Manchester Unitedet az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának vasárnapi mérkőzésén.

Magyar Nemzet
2023. 03. 05. 19:42
null
Liverpool's Dutch striker Cody Gakpo celebrates with teammates after scoring the opening goal of the English Premier League football match between Liverpool and Manchester United at Anfield in Liverpool, north west England on March 5, 2023. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Habár a házigazda az idényben gyengén muzsikál, vasárnap az angol futball legnagyobb rangadója volt az Anfielden: a tizenkilencszeres győztes Liverpool a húsz sikerével rekordbajnok Manchester Unitedet látta vendégül.

A Vörösök az előző szezonban mindkét randevújukon csúnyán elintézték az ősi riválist (idegenben 5-0-ra, hazai pályán 4-0-ra győztek), most azonban a két csapat formáját tekintve nem lehetett ilyen eredményre számítani. A manchesteriek a közelmúltban megnyerték a Ligakupát, az Európa-ligában kiejtették a spanyol bajnokságban éllovas Barcelonát, összességében pedig közel másfél hónapja veretlenek. A Liverpool eközben csetlik-botlik, az elmúlt tíz tétmeccséből két döntetlen és négy vereség mellett csak négyszer győzött.

 

A pályán viszont nem látszott a két csapat közti különbség az első félidőben. Mindkét oldalon akadt bőven helyzet, de az első gól(ok) csak akkor születtek meg, amikor a játékosok már fél lábbal az öltözőben voltak. a 42. percben talált be lesről, amire a Liverpool egy perccel később érvényes góllal válaszolt: Andy Robertson indítása után Cody Gakpo lőtte ki a bal alsót. (1-0)

Semmi sem jelezte előre a mészárlást, ami a második félidőben következett. 

Az első öt percben Darwin Núnez és Gakpo is bevette a manchesteriek kapuját, majd egy kontrát követően Mohamed Szalah hatalmas erővel a felső lécre bombázta a labdát, ami aztán David de Gea mögött kötött ki. Jürgen Klopp csapata az utolsó negyedórában sem kegyelmezett a Unitednek: Núnez, Szalah is duplázott, majd a szezon végén távozó Roberto Firmino is hozzátette a magáét, és a Liverpool (nem elírás!) 7-0-ra ütötte ki az ehhez lelkesen asszisztáló Manchester Unitedet. 

Ami Szalahot illeti, az egyiptomi szélső első góljával beérte, a másodikkal pedig túlszárnyalta Robbie Fowlert, és 129 találatával immáron ő a Liverpool gólrekordere a Premier League-ben.

Premier League, 26. forduló:
Liverpool–Manchester United 7-0 (1-0)
gólszerzők: Gakpo (43., 50.), Núnez (47., 75.), Szalah (66., 83.), Firmino (88.)

Nottingham Forest–Everton 2-2 (1-2)
Southampton–Leicester City 1-0 (1-0)
Arsenal–Bournemouth 3-2 (0-1)
Aston Villa–Crystal Palace 1-0 (1-0)
Brighton–West Ham United 4-0 (1-0)
Chelsea–Leeds United 1-0 (0-0)
Wolverhampton Wanderers–Tottenham Hotspur 1-0 (0-0)
Manchester City–Newcastle United 2-0 (1-0)

hétfőn játsszák:
Brentford-Fulham 21.00 (tv: Arena 4)

Borítókép: Liverpooli gólöröm (Fotó: AFP/Paul Ellis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.