Egyelőre elmarad a várt visszatérés, klasszisunk kimaradt a keretből

Másfél hete még arról számoltunk be, hogy Varga Dénes tavaly nyár óta először a visszatér a vízilabda-válogatottba, de a hétfői keretszűkítéskor kiderült, hogy a Ferencváros klasszisa nem utazik a társaival a zágrábi világkupa-selejtezőre. Egyelőre Vigvári Vince és Zalánki Gergő is itthon marad.

Magyar Nemzet
2023. 03. 06. 13:17
VARGA Dénes
Budapest, 2023. január 17. A ferencvárosi Varga Dénes a férfi vízilabda országos bajnokság alapszakaszának 9. fordulójában játszott FTC-Telekom Waterpolo - Genesys OSC Újbuda mérkõzés elõtt a Komjádi uszodában 2023. január 17-én. A címvédõ Ferencváros 9-8-ra legyõzte az OSC-t. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a tavaly nyári, hazai rendezésű világbajnokság óta nem szerepelt a válogatottban, szövetségi kapitány a szeptemberi Európa-bajnokság idejére pihenőt adott neki. Másfél hete úgy tűnt, hogy a Ferencváros klasszisa a napokban visszatérhet a nemzeti csapatba, hiszen a zágrábi Világkupa-selejtezőkre való felkészülésen részt vett, de a hétfőn ismertetett utazókeretben már nem szerepelt a neve, amiről edzője előre tájékoztatta az olimpiai bajnok pólóst. A Magyar Vízilabda-szövetség hírlevele szerint Varga Dénes valós visszatérése így március helyett a nyáron lesz esedékes, amikor is a válogatott a fukuokai világbajnokságon – és remélhetőleg a Világkupa szuperdöntőjében – száll medencébe. 

A zágrábi kvalifikációs mérkőzéseken Varga hiányában is lesznek fontos visszatérők: a spliti Eb-ről sérülés, illetve szemműtét miatt lemaradt Pohl Zoltán és is kerettag. Ugyanakkor Varga Zsolt Zágrábban elsősorban a fiatalokat szeretné élesben kipróbálni, így három újoncot hívott be Aranyi Máté, Szakonyi Dániel és Vismeg Zsombor személyében. A magyar csapat kedden kel útra, a lehetséges tizennyolcas keretből azonban csak tizenhatan utaznak a horvát fővárosba. és Vigvári Vince kisebb sérüléssel bajlódik, így a duó csak szükség esetén csatlakozik a többiekhez. 

Válogatottunk első fellépése szerda este Franciaország ellen lesz, majd további négy mérkőzést játszik még a jövő kedden befejeződő minitornán.

A selejtező tervezett programja:
március 8. 20.30: Franciaország–Magyarország
március 10. 19.00: Magyarország–Olaszország
március 11. 20.30: Japán–Magyarország
március 13. 19.00: Egyesült Államok– Magyarország
március 14. 20.30: Magyarország–Horvátország

A keret

Kapusok: Lévai Márton (Genesys OSC Újbuda), Szakonyi Dániel (FTC-Telekom Waterpolo), (FTC-Telekom Waterpolo)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Genesys OSC Újbuda), Aranyi Máté (Genesys OSC Újbuda), Burián Gergely (Genesys OSC Újbuda), Fekete Gergő (FTC Telekom Waterpolo), Jansik Szilárd (FTC Telekom Waterpolo), Manhercz Krisztián (Genesys OSC Újbuda), Molnár Erik (FTC Telekom Waterpolo), (FTC Telekom Waterpolo), Német Toni (FTC Telekom Waterpolo), Pohl Zoltán (FTC Telekom Waterpolo), Vámos Márton (Olympiacos Piraeus), Vigvári Vendel (FTC Telekom Waterpolo), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa)
Tartalékok (szükség esetén játszhatnak): Vigvári Vince (Genesys OSC Újbuda), Zalánki Gergő (Pro Recco)

Borítókép: Varga Dénes (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.