Messi, Ronaldo vagy Haaland? Van még nagyvonalúbban ajándékozó csapattárs!

A Jason of Beverly Hills ékszerház tulajdonosa nem lepődött meg, amikor a 2018-as labdarúgó-világbajnokság után a győztes francia válogatott két tagja, Antoine Griezmann és Paul Pogba azzal fordult hozzá, hogy bajnoki gyűrűket szeretnének csináltatni, hiszen korábban Didier Drogba is a kuncsaftja volt. A minap Lionel Messi is meglepte világbajnok csapattársait, de ő másfajta ajándékkal. S ebből az összeállításból persze Cristiano Ronaldo sem hiányozhat.

2023. 03. 07. 6:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

múlt hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség párizsi díjátadó gáláján megkapta a 2022-es év legjobb játékosát megillető díjat, majd három nappal később újra bekerült a hírekbe, immár adományozóként. Huszonnégy karátos arannyal bevont, névre szóló iPhone 14S telefonnal lepte meg világbajnok csapattársait és a katari vb-n szerepelt válogatott stábtagjait. Minden játékos nevét és mezszámát rágravírozták a készülékek hátlapjaira, és az argentin címer is látható rajtuk. Messi a hírek szerint 175 ezer fontot (nagyjából 75 millió forintot) fizetett a 35 arany iPhone-ért. Azaz darabonként hozzávetőleg 2,1 millió forintot.

Lionel Messi
Lionel Messi exkluzív ajándékai (Forrás: Twitter/Leo Messi)

Az ötlet nem új, azután, hogy a 2018-as, oroszországi vb-t a franciák nyerték meg, és Paul Pogba az amerikai profi sportokból ihletet merítve világbajnoki gyűrűket csináltatott a válogatott tagjainak. A Jason of Beverly Hills ékszerház is begravírozta a játékosok nevét, visszaköszönnek a francia trikolór színei, nem is akárhogyan: kék zafír, fehér gyémánt és piros rubint teszi ki. 

 

Griezmannék nem árulták el, hogy mennyit költöttek a 23 gyűrűre, de ugyanez az ékszerház készítette a 2018-as NBA-bajnok Golden State Warriors kosarasok gyűrűit, és azokat 13 500 dollárra értékelték. Gyors szorzás, ha ennyivel számolunk, az 310 ezer dolláros számlát jelent a francia gyűrűkre. Ami 110 millió forint, ebben az esetben egy gyűrű 4,8 millió forintba kerül – de ez csak a viszonyításban segít, a bajnoki gyűrűk között is óriási különbségek lehetnek.

A Beverly Hills-i ékszerház tulajdonosa akkor megjegyezte, hogy nem ez volt az első megbízása futballkörökből sem. Amikor a Chelsea megnyerte a 2012-es Bajnokok Ligáját, Didier Drogba adott le rendelést. A tulaj árakat azokról a gyűrűkről sem közölt, de a  Daily Mail azt írta, hogy az elefántcsontparti támadó, aki a stábtagokat egy-egy órával lepte meg, 800 000 fontot fizetett.

A 2012-es BL-döntőben a Chelsea Münchenben 1-1 után 11-esekkel, 4-3-ra győzte le a Bayern Münchent, a fináléra 18 játékos utazott el. Ha igaz a Daily Mail fülese, akkor Drogba gyűrűi átszámítva 15-16 millió forintba kerülhettek.

Drogba gyűrűi verik Messi telefonjait

Ashley Cole akkor meg is mutatta a magáét a Twitteren. Láthatjuk rajta nemcsak a játékos nevét és mezszámát, de az arcképét is (!), a BL-serleget, továbbá a 11-es párbaj végeredményét. Ezzel azért megdolgoztak az ékszerészek! Eláruljuk, hogy összeállításunkban ha esztétikailag nem is feltétlenül, de az árfekvést illetően Didier Drogba gyűrűi viszik a prímet.

Forrás: Twitter/Ashley Cole

Tavaly májusi hír volt, hogy amikor a Manchester Cityhez igazolt elköszönt Dortmundban, a játékosoknak és az edzőstáb tagjainak, összesen 33 főnek 15 ezer eurós órákat ajándékozott, ez összesen 495 ezer eurós kiadás volt, de az orvosok, gyúrók és további munkatársak is kaptak ajándékot, ők hétezer eurós órákat. Haaland az óráért darabonként 5,7, illetve 2,6 millió forintot fizetett, összesen valamivel több mint 200 millió forintot költött búcsúajándékokra.

Haaland ajándéka a csapattársaknak

Ronaldo és Eto’o is az órára szavazott

Kicsit megint visszamenve az időben, Cristiano Ronaldót is meg kell említenünk. A Real Madrid 2014-ben tizedik alkalommal nyerte meg a Bajnokok Ligáját, a lisszaboni fináléban hosszabbítás után 4-1-re verte az Atlético Madridot. A Real Sergio Ramos 93. percben szerzett góljával harcolta ki a hosszabbítást, a végeredményt pedig Ronaldo a 120. percben állította be 11-esből. A portugál klasszis karácsonyra a csapattársait névre szóló Bulgari karórákkal ajándékozta meg, ezek akkor nagyjából tízezer dollár értékűek (3,6 millió forint) voltak. Ronaldo azonban nemcsak a megajándékozottak nevét vésette rá az órák hátlapjára, hanem azt is, hogy „CR7”, hogy véletlenül se felejtsék el, kitől kapták.

Álvaro Arbeloa, aki a döntőt a kispadról nézte, az Instagram-oldalán osztott meg fotókat az óráról. 

Forrás: Instagram/arbeloa

2010-ben a Daily Mail arról írt, hogy a kameruni klasszis Samuel Eto’o, aki akkor az Internazionale légiósa volt, 900 ezer font értékben (380 millió forint) ajándékozott órákat válogatottbeli csapattársainak, harminc főnek, azt ünnepelve, hogy kijutottak a dél-afrikai világbajnokságra. A cikk szerint ezek az órák 29 ezer fontot (12 millió forint) érnek. Eto’o nagy órarajongó, a saját márkájáról találtunk fotót, ebből kaphattak a csapattársai. Ám egy szakfórumon azt olvastuk, hogy ez valójában csak egy kupac gyémánt, amibe beraktak egy időmérő szerkezetet… 

 

Mind megannyi köszönet azoknak, akik nélkül nem jöhetett volna össze a nagy siker. Átszámolhatjuk a fontot euróra vagy forintra oda és vissza, meg is tettük, de valójában a szándék a fontos. Mert akik kapták, azok jellemzően maguk is bármikor vásárolhatnának ilyen ékszereket. S ha nem arról van szó, hogy valaki elköszönve lepi meg búcsúajándékkal a többieket, akkor az efféle ajándékozás még inkább összekovácsolja a társaságot. Pogba is kiemelte, hogy a válogatottat a családjának tekinti, s ugye, a családtagokat szokás megajándékozni.

Tavaly karácsonykor Luka Doncic, a Dallas Mavericks szlovén kosarasa, napjaink egyik legjobbja, „csak” húszezer dollárt, 7,1 millió forintot költött arra, hogy mindenkit meglepve telepakolja az öltözőt ajándékokkal. Ám az a csapattársa, akit látunk a videón vigyorogva rollerezni, az ugyanúgy örül, mintha gyémántgyűrűt vagy aranyórát kapott volna.

Borítókép: Lionel Messi hálás válogatottbeli társainak, hogy világbajnok lett (Forrás: Instagram/leomessi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.