A klublegenda odaszúrt: régen még értelmes döntéseket hoztak a Chelsea-nél

A klublegenda Didier Drogba csalódottan nyilatkozott a Chelsea idénybeli csapnivaló szereplése és a klub tulajdonosainak szerinte meggondolatlan lépései miatt.

Magyar Nemzet
2023. 04. 19. 15:40
Didier Drogba
Ivorian former football player and Didier Drogba, speaks during a press conference to present bid to become president of the Ivory Coast football federation on April 18, 2022 in Abidjan. (Photo by Issouf SANOGO / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Chelsea kedden az utolsó esélyét is elveszítette arra, hogy trófeával zárja az idényt, valamint, hogy a következőben a Bajnokok Ligájában szerepeljen, sőt, a Premier League tabellájának tizenegyedik helyén szerénykedve a többi európai kupasorozatban való indulásra sincs sok sansza a londoni gárdának.

A Kékek vesszőfutása lesújtja a klub korábbi sikerkovácsait. Legutóbb Didier Drogba szólalt meg erről, aki az Abramovics-érában bajnoki címet gyűjtött be a Chelsea futballistájaként, illetve a Bajnokok Ligáját is megnyerte. A 2022 tavaszán távozott orosz klubtulajdonostól, Roman Abramovicstól a Todd Boehly nevével fémjelzett konzorcium vette át a hatalmat, és Drogba nem titkolja, hogy elégedetlen az új vezetők döntéseivel.

– Ez már nem az a klub, amely korábban volt. Én már fel sem ismerem a klubomat. Az új tulajdonos új víziót hozott magával – ecsetelte a Canal+-nak az egykori aranylábú csatár.

A Chelsea új tulajdonosait amiatt is sok kritika érte, hogy sorra menesztik a vezetőedzőket. Néhány hónap leforgása alatt Thomas Tucheltől és Graham Pottertől is megszabadultak, és április elején átmenetileg Frank Lampardot kérték fel a feladatra, hogy hozza ki a legtöbbet a hátralévő néhány mérkőzésből. Drogba nem az edzőkben látja a problémát, hanem inkább abban, hogy az angol klub mondhatni megállás nélkül vásárolja a labdarúgókat (az elmúlt két átigazolási időszakban 550 millió fontot költött a Chelsea), és a játékoskeret hatalmasra duzzadt, vezéregyéniségek híján pedig nehéz rendet tartani köztük.

 

– Bárki legyen is az edző, nehéz feladat előtt áll, ha harminc játékost kell irányítania az öltözőben. Összehasonlítva az Abramovics-érával, akkoriban is rengeteg játékost igazolt a klub, de nagyon intelligens döntéseket hoztak. Elég megemlítenünk Petr Cech, Andrij Sevcsenko, Michael Essien, Didier Drogba, Florent Malouda leigazolását, de még sokáig sorolhatnánk a neveket. Akkor az volt a cél, hogy címeket nyerjünk, és ehhez olyan játékosokat válogattak össze, akiknek már volt némi tapasztalatuk. Most olyanokra lenne szüksége a csapatnak, akik felelősséget vállalnak – húzta alá az elefántcsontparti.

A Bajnokok Ligájától való búcsú után (a Real Madrid 4-0-s összesítéssel ejtette ki a Chelsea-t a negyeddöntőben) a megbízott edző, Frank Lampard a csalódást keltő idényről elmondta, a klub most a változások időszakát éli, ezután újra a sikerek útjára lép.

– Az emberek nagy feneket kerítenek ennek a szezonnak, mert a Chelsea korábban rendkívüli sikereket ért el. De a valóság az, hogy idővel visszatér a klubot megillető helyre – bizakodott a londoniak ikonja.

Borítókép: Didier Drogba 2022 áprilisában (Fotó: AFP/ISSOUF SANOGO)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.