Az MTK mélyponton, edzője jó katonákat keres a váratlan rangadóra

Néhány héttel ezelőtt elképzelhetetlennek tűnt, hogy éles verseny legyen a feljutásért a labdarúgó NB II-ben. Az MTK azonban óriási hullámvölgybe került, s ha ma az Ajka is legyőzi a kék-fehéreket, két pontra csökkenti a hátrányát a fővárosi klubbal szemben.

Magyar Nemzet
2023. 04. 30. 10:21
Németh Krisztián MTK
MTK Nyíregyháza labdarúgó NB II 2023 Fotó: mtkbudapest.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márciusban senki sem gondolta, hogy lesz még a feljutás szempontjából fontos rangadó a labdarúgó NB II-ben. Az MTK akkor legyőzte a Diósgyőrt, élre állt a tabellán, s úgy tűnt, a két, feljutásra eleve legesélyesebbnek tartott csapat kényelmesen, kéz a kézben kerül vissza az élvonalba. A DVTK azóta be is biztosította a feljutását, az MTK viszont gödörbe került, s most váratlanul az Ajka elleni meccséből lett rangadó.

Horváth Dávid MTK
Horváth Dávid, az MTK vezetőedzője (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

Az MTK ugyanis, amely Horváth Dávid irányításával az első tizenhét bajnokiján veretlen maradt az idényben, a legutóbbi négy találkozóját kivétel nélkül elveszítette: a Haladás, a Siófok, a Soroksár és a Tiszakécske is legyőzte a kék-fehéreket.

Eközben az Ajka a közelmúltban a sokáig dobogós Pécset, majd legutóbb a Gyirmótot is legyőzve stabilizálta a harmadik helyét, s vasárnap nyerne az MTK otthonában is, három fordulóval a zárás előtt két pontra megközelítené a kék-fehéreket, a zöld-fehéreknél pedig reálisan elgondolkozhatnának azon, hogy a klub története során először az élvonal tagja lehet.

– Felkészültünk a rangadóra, kielemeztük az ellenfelet, tudjuk, hogy mik a budapestiek erősségei, illetve, hogy hol sebezhetők. Szeretünk olyan csapatok ellen játszani, akik játsszák a focit! A legfrissebb játékosokkal fogunk beleállni a mérkőzésbe – mondta Jeney Gyula, aki idény közben vette át az Ajka irányítását.

Horváth Dávid szintén az NB II immár huszonnégy (!) idei edzőváltása egyikének haszonélvezője volt, s sokáig úgy tűnt, az MTK is jól járt a váltással, noha nyáron nagy reményekkel tért vissza szeretett klubjához. Ha azonban a kék-fehérek a páholyból elbukják a feljutást, akkor egészen másképpen értékelik majd a szezont, s ezt tudja Horváth is.

– Volt olyan szakasza a bajnokságnak, amikor örültünk volna annak, hogy az utolsó négy forduló előtt öt pont az előnyünk a feljutás szempontjából. A játékosok teljes tudatában vannak annak, hogy milyen jelentőségű mérkőzések jönnek. Az Ajka nagyon agresszív csapat, nagyon nagy nyomást tudnak helyezni az ellenfélre a letámadással. Meg kell találni azokat a játékosokat, akik jó katona módjára teszik a dolgukat a pályán – fogalmazott az MTK edzője a legutóbbi, Tiszakécske elleni vereség után.

Az MTK és az Ajka rangadóját 18.00-tól élőben közvetíti az M4 Sport +.

Ősszel az MTK 3-2-re nyert Ajkán

Borítókép: Vajon Németh Krisztián és társai elbuknak a hajrában? (Fotó: Mtkbudapest.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.