Gazdag Dánielt senki sem bántotta Mexikóban, még ünnepelhetett is

Bár életveszélyes fenyegetést kaptak a Philadelphia Union játékosai, köztük kiemelten Gazdag Dániel, a csapat gond nélkül lejátszhatta a visszavágóját a CONCACAF Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A hazai 1-0 után a mexikói Atlas otthonában 2-2 lett a végeredmény, és így 3-2-es összesítéssel Gazdagék jutottak az elődöntőbe.

Magyar Nemzet
2023. 04. 13. 10:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végül nem lett baj, önfeledten ünnepelhetett. A CONCACAF Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén az észak-amerikai profi ligában, az MLS-ben ezüstérmes Philadelphia Union Gazdag Dániel tizenegyesből lőtt góljával 1-0-ra legyőzte a mexikói Atlast, ami nem várt és meglehetősen szokatlan következményekkel járt. A Magyar Nemzet is megírta, hogy a visszavágó előtt életveszélyes fenyegetéseket kapott a klub és név szerint a magyar válogatott középpályás is. Utóbbi azért, mert a büntető értékesítése után belenevetett az ellenfél egyik játékosának az arcába, amit később azzal indokolt, hogy a tizenegyes előtt az többször is kiütötte a kezéből a labdát, így akarva őt megzavarni.

 

Az üggyel az FBI is foglalkozott, és megnyugtatta Gazdag Dánieléket a visszavágó előtt azzal, hogy a fenyegetések üresek, és nem éri őket baj. A szövetségi nyomozóknak igazuk lett, ráadásul a pályán is a kedvükre valóan végződött a mérkőzés. Az Atlas ugyan kétszer is vezetést szerzett, a philadelphiai Julián Carranza mindkétszer egyenlített. A 2-2-es végeredmény azt jelentette, hogy összesítésben az Egyesült Államok-beli csapat 3-2-re megnyerte a párharcot, és bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, Gazdag Dániel végigjátszotta a mérkőzést. A négy között az amerikai bajnok Los Angeles FC vár a Unionra – Gazdagék így visszavághatnak a tavaly 11-esekkel elveszített MLS-döntőért. A elődöntőben április 25. és 27. között rendezik az első meccseket, május 2. és 4. között a visszavágókat.

Borítókép: továbbjutást ünnepelhettek a Philadelphia Union játékosai (Fotó: Facebook/Philadelphia Union)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.