Az FBI is vizsgálódott Gazdag Dániel ügyében

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezik a CONCACAF Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóját a mexikói Atlas és az amerikai Philadelphia Union között. Az első meccs egyetlen gólját a Philadelphia magyar játékosa, Gazdag Dániel szerezte büntetőből, aki a mérkőzés után halálos fenyegetéseket kapott a mexikói drukkerektől.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 12. 10:00
null
Forrás: Philadelphia Union
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

nem fél. Csapata, a Philadelphia Union magyar idő szerint csütörtök hajnalban vívja a CONCACAF Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóját a mexikói Atlas otthonában. A guadalajarai visszavágón a hazai drukkerek aligha lesznek visszafogottak, s különösen Gazdagnak lehetne aggódnivalója, hiszen az első meccsen szerzett győztes gólja után halálos fenyegetéseket kapott az Atlas-hívektől.

– A gólom után ránevettem az ellenfél egyik játékosára, de azt tudni kell, hogy a büntető elvégzése előtt vagy ötször kiütötte a kezemből a labdát. Az Atlas drukkereinek ez nem tetszett, fenyegető üzeneteket és képeket kaptam, de ők szurkolók, nem jelentenek igazi veszélyt – árulta el az eset hátterét Gazdag a közmédiának.

Gazdag azért is jelenthette ki ezt ennyire magabiztosan, mert az amerikai protokollnak megfelelően még az FBI, a Szövetségi Nyomozói Iroda is vizsgálódott az ügyben.

Magára a mérkőzésre rátérve Gazdag hangsúlyozta, hogy az európai kupaküzdelmekkel ellentétben a CONCACAF BL-ben él az idegenben lőtt gólok szabálya, így a Philadelphia semmiképpen sem fog ráülni az 1-0-s előnyére, hanem be akar találni Mexikóban is, hiszen ebben az esetben az egygólos vereség is továbbjutást érne Gazdagék számára.

A magyar támadó beszélt a válogatottról is, amely remekül, a Bulgária elleni 3-0-s győzelemmel kezdte az Eb-selejtezőket.

– Nehéz lesz, készülni fognak ránk, de most esélyesek vagyunk, és a pályán kell bizonyítanunk – fogalmazott óvatosan, de eltökélten Gazdag Dániel.

Borítókép: A mexikóiakat felbosszantotta Gazdag gólöröme (Forrás: Philadelphia Union)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.