Spalletti beismeri, kifulladt a Napoli a nagy cél előtt

Két kihagyott büntető tarkította a Napoli–Milan visszavágót a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Az 1-1-es végeredmény csalóka, a Napoli a hosszabbítás negyedik percében egyenlített, a Milan kézben tartotta az összecsapást. Stefano Pioli, a piros-feketék vezetőedzője arra emlékeztet, mekkora utat tett meg a csapata három év alatt.

Magyar Nemzet
2023. 04. 19. 7:36
Olivier Giroud
Olivier Giroud Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 21. percben ugyan büntető rontott, de aztán javított, a 43. percben megszerezte a vezetést a Milannak. A Napolit tovább sújtotta az átok, nem elég, hogy az első meccsen két játékosát is elvesztette kiállítás, illetve sárga lap miatt, a visszavágón már az első félidőben további két ember dőlt ki sérülés miatt, Mário Rui helyére Olivera, Politano helyére Lozano állt be a 34. percben.

A második félidőben mezőnyfölényben futballozott a Napoli, a 80. percben egyenlíthetett volna, miután kezezés miatt büntetőhöz jutott, de Kvaratskhelia lövését véde Mike Maignan, aki többször is nehéz helyzetben tisztázott.

 

Elfogyott a Napoli a döntő párharcra

A Napoli az utolsó pillanatig küzdött, nem adta fel, s legalább egyenlíteni tudott, a hosszabbításban a gólerős középcsatár Osimhen fejelt gólt, akire a Bayern München és a Manchester United is szemet vetett. A hosszabbítás kicsikarásához ez kevés volt, a Milan összesítésben 2-1-gyel jutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

– Gratulálok a Milannak és a saját játékosaimnak is. Jó idényünk volt a Bajnokok Ligájában. Kicsit sajnos kifulladva érkeztünk ezekre a meccsekre, és megfizettük a tapasztalatlanságunkért. Mindkét meccsen mi voltunk a domináns csapat, de a kapu előtt nem voltunk elég jók, amikor helyzetbe kerültünk – kesergett a Napoli edzője, Luciano Spalletti.

A nápolyiakat az vigasztalhatja, hogy az olasz bajnoki címet már nem lehet elvenni tőlük, 14 pontos előnnyel állnak a Serie A tabellájának élén.

Stefano Pioli nem feledi, honnan indult a Milan

– Nagyon jól emlékszünk még a Rio Ave elleni Európa-liga selejtezőre 2020-ból. Azóta hosszú utat tettünk meg – Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője nagyívű értékelésbe kezdett. – Esélytelennek gondoltak minket a Napoli ellen is, de óriási szíve van a csapatomnak. Összeszorított foggal szenvedtünk, de megérdemelten jutottunk tovább. Gratulálok a csapatnak, lesz még két gyönyörű, de nagyon nehéz meccsünk az elődöntőben. Nagyon sokat dolgoztunk, és nem szeretnénk itt megállni. Az 1-0-s előnyünk egyfelől segített, másfelől le is lassított minket. Túl sokat volt az ellenfelünknél a labda, sok játékosunk még soha nem lépett pályára ilyen meccsen, így ez rendben volt. Boldogok vagyunk a szurkolóink miatt is, akik mindig velünk vannak.

 

Mindent kiadtak magukból a Milan játékosai

Oliveir Giroud: Különleges este volt. Nagyon frusztrált, hogy kihagytam a büntetőt. Nagyon régen hagytam már ki tizenegyest, nagyon csalódott voltam, de a legfontosabb, hogy meccsben maradtunk. Később Meret újabb szép védést mutatott be, de nem adtam fel, tudtam, hogy lesz még helyzetem. Rafa később remek helyzetbe hozott, jó helyen voltam, és fantasztikus passzt adott.

Davide Calabria: Nagyon büszke vagyok a csapatra. Egymásért küzdöttünk. Ez a teljesítmény sem garancia arra, hogy nyerhetsz egy ilyen jó csapat ellen, mint a Napoli. Ha hiszel az álmaidban, bármit elérhetsz. Alig várom az elődöntőt, most már három meccsen szeretnék játszani. Így kell gondolkodnunk. Ez a célunk, és jó dolog álmodozni. Vannak csapatok, amelyek talán jobban felkészültek, de ez a foci, el tudom képzelni, hogy miénk legyen a kupa.

Rafael Leao: Tudom, mire vagyok képes. Ha nem tudok gólt szerezni, akkor vannak csapattársaim, akik megteszik helyettem. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, boldogan küzdök ezért a klubért. Nincsenek szavak a többiekre. Tavaly jól ment a bajnokságban, és most meg szerettem volna igazán mutatni magam a BL-ben. Szeretnénk tovább álmodni, megnyerni a Bajnokok Ligáját, amihez egy lépéssel közelebb kerültünk.

Fikayo Tomori: Most úgy érzem, a holnapi BL-meccset majd a kanapén, feltett lábakkal nézem majd, annyira elfáradtam. Boldog vagyok, hogy bejutottunk az elődöntőbe, mind megnyugodtunk. Nyilvánvalóan jó lenne egy Inter elleni elődöntő, de a Benfica is nagyon erős csapat.

 

Bajnokok Ligája, negyeddöntők:
Chelsea (angol)–Real Madrid (spanyol) 0-2 (0-0), London, Stamford Bridge, jv.: Daniele Orsato (olasz).
Gólszerző: (58., 79.), továbbjutott a Real Madrid 4-0-ás összesítéssel.

Napoli (olasz)–AC Milan (olasz) 1-1 (0-1), Diego Maradona Stadion, jv.: Szymon Marciniak (lengyel).
Gólszerzők: Osimhen (94.), illetve Giroud (43.), továbbjutott az AC Milan 2-1-es összesítéssel. 

Borítókép: Olivier Giroud büntetőt hibázott, de aztán javított (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.