„Hagytuk őt cigi cagázni” – fura rituáléról beszélt a Puskás edzője + videó

Fontos 2-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia pénteken a Paks otthonában, amellyel lépéselőnybe került közvetlen riválisával szemben a labdarúgó NB I bronzérméért folytatott harcban. Furcsa hangok szűrődtek ki a felcsútiak öltözőjéből a siker után, Hornyák Zsolt vezetőedző pedig elárulta miről volt szó. Úgy hívják a rituálét, hogy cigi caga.

Magyar Nemzet
2023. 05. 20. 8:48
HORNYÁK Zsolt
Debrecen, 2023. március 2. Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia FC vezetõedzõje a labdarúgó MOL Magyar Kupa negyeddöntõjében játszott Debreceni VSC - Puskás Akadémia FC mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. március 2-án. MTI/Derencsényi István Fotó: Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kiss Pistának volt születésnapja, hagytuk cigi cagázni – magyarázta Hornyák Zsolt, hogy mi volt a nagy üvöltözés a Puskás Akadémai öltözőjében a paksi siker után. – Ez egy győzelmi kiáltás, amit én szoktam használni a meccsek után, de most átadtam a stafétát.

De mi az a cigi caga?

A cigi caga egy hagyományos cseh csatakiáltás, amelyet a futballcsapatok előszeretettel alkalmaznak, és Szlovákiában is nagyon elterjedt. Számos videót találni róla az interneten kis csapatok és nagyok előadásában egyaránt, íme egy verzió Csehország egyik élcsapata, a BL-t is megjárt Viktoria Plzen előadásában:

A megnevezett születésnapos egyébként Kiss István, aki a Puskás Akadémia masszőre, az pedig nem meglepetés, hogy Hornyák egy cseh–szlovák rituálét honosított meg a felcsúti csapat öltözőjében, hiszen maga is szlovák állampolgár, Köbölkúton, az egykori Csehszlovákia területén született.

Nagy versenyfutás a bronzéremért

– Arra biztattam a csapatot, hogy szerény maradjon, ma és holnap még élvezzük ki a győzelmet, de a jövő héttől nehéz munka vár ránk, hogy feltegyük a pontot az i-re a Honvéd elleni utolsó meccsen – tette hozzá Hornyák Zsolt.

A Puskás óriási lépést tett a bronzérem felé az NB I-ben a paksi győzelemmel, hiszen megelőzte a tabellán egyik legnagyobb riválisát. Az utolsó forduló előtt immáron a felcsútiak állnak a harmadik helyen, két ponttal előzik a negyedik Paksot és az ugyanannyi ponttal álló ötödik Debrecent. A Loki szombaton a Fradi ellen lép pályára a zöld-fehérek bajnokavatóján.

Az NB I leendő gólkirálya maga alá került

Néhány héttel ezelőtt még a Paks tűnt a bronz legnagyobb esélyesének, de együttese a legutóbbi három fordulóban mindössze egy pontot szerzett, és ezzel eladta előnyét. Nehezen viseli a kialakult helyzetet a paksi Varga Barnabás, aki 26 góljával vezeti az NB I góllövőlistáját, és biztosan gólkirály lesz, hiszen a második helyezettnek feleannyi találata van.

– Három nagy esélyünk volt az elmúlt hetekben, hogy bebiztosítsuk a harmadik helyünket, de sajnos ismét elszalasztottuk a lehetőséget, ráadásul gólt sem szereztünk – kesergett a válogatottban is bemutatkozott csatár. – Nem tudom, mi az oka, hogy megakadt a gépezet, de meg kell fejtenünk, mert az utolsó meccsen muszáj begyűjteni a három pontot. Frusztrál, hogy pont ezen a három mérkőzésen nem tudtam betalálni, pont amikor a legjobban kellett volna. Máskor az ember hármat lő, de fontosabb lett volna ezeken a meccseken egy, és akkor talán nyerünk.

A Kisvárda kiengesztelte a szurkolóit

Az NB I másik pénteki meccsén a Kisvárda hazai pályán 2-1-re legyőzte a már kiesett Vasast, és megszületett a várdaiak 200. NB I-es gólja is.

– Szerettük volna győzelmekkel befejezni az idényt, a szurkolókat is visszanyerve – fogalmazott a hatodik helyen álló Kisvárda játékosa, Széles Imre. – Múlt héten is kijöttek az egyik edzés előtt, biztattak minket, ez nagyon fontos. Idény elején a harmadik hely volt a cél, ami elúszott a nyeretlenségi széria miatt, most szeretnénk legalább a tabella első felén zárni.

NB I, 32. forduló
Péntek
Paks–Puskás Akadémia 0-2 (0-0), Paks, 2612 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Plsek (76.), Corbu (94.)
Kisvárda–Vasas 2-1 (1-1), Kisvárda, 2380 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Mesanovic (11-esből 45+5), Matheus (47.),  illetve Berecz (39.)
Szombat
Fehérvár–ZTE 14.10 (M4 Sport)
Ferencváros–Debrecen 17.45 (M4 Sport)
Vasárnap
Budapest Honvéd–Mezőkövesd Zsóry FC 14.10 (M4 Sport)
Újpest–Kecskemét 17.30 (M4 Sport)

Borítókép: Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia edzője (Fotó: MTI/Derencsényi István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.