Bondár Anna gyomorrontása a múlté, bejutna a párizsi elődöntőbe

Mintha csak a tavalyi évet látnánk. A Roland Garros negyeddöntőjében a Bondár Anna, Greet Minnen kettős Jessica Pegula és Cori Gauff ellen játszik. A magyar teniszező bízik benne, hogy sikerül visszavágniuk az amerikaiaknak.

Magyar Nemzet
2023. 06. 04. 20:12
Bondár Anna Greet Minnen
Roland Garros 2023 Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bondár Anna és Greet Minnen párosa tavaly a szerencsés sorsolást is kihasználva jutott el a Roland Garros negyeddöntőjébe, ahol Jessica Pegula és Cori Gauff állította meg őket. Bondárék előtt idén sokkal nehezebb út állt, mégis újra eljutottak a legjobb nyolc közé. Az idei Australian Open-döntős Aojama, Sibahara kettős után a szintén kiemelt Muhammad, Olmos duót is megverték.

– Tavaly 6:4, 4:6, 6:4-re kikaptunk az amerikaiaktól egy óriási meccsen, emlékszem, hogy nagyon jó hangulat volt, szóval van miért visszavágnunk – mondta a magyar teniszező az MTI-nek, aki egyesben is indult az idei Roland Garroson, de az első fordulóban nem tudta borítani a papírformát a román Irina-Camelia Begu (27. kiemelt) ellen.

– A torna előtt beteg voltam, gyomorrontással küszködtem, így kiesett pár nap – árulta el a vereség hátteréről Bondár. – Persze rosszulesett a vereség a román Begutól, de el kellett engednem, most pedig boldog vagyok, hogy rendbe jöttem, és ilyen szépen menetelünk párosban.

A Roland Garros másik magyar érdekeltségű meccsén, vasárnap a juniorok versenyének első fordulójában Udvardy Luca vereséget szenvedett, így kiesett.

Borítókép: Bondár és Minnen ismét nagyszerűen szerepel Párizsban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.