Újra felmerült, hogy Marco Rossi engedhet a csábításnak

Olasz forrás szerint Marco Rossi iránt a szaúd-arábiai ligából érdeklődnek, mi több, azt állítják, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya nyitottnak mutatkozik az ajánlatra.

Magyar Nemzet
2023. 06. 22. 13:28
ROSSI, Marco
Podgorica, 2023. június 17. Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Montenegró - Magyarország Európa-bajnoki selejtezõ mérkõzés után a Podgorica Városi Stadionban 2023. június 17-én. Montenegró-Magyarország 0-0. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz Tribalfootball.com Marco Rossihoz közeli forrásokra hivatkozva arról számol be, hogy szaúdi klubok közvetlen és közvetett módon is megkeresték a szövetségi kapitányt. Próbáljuk meg az iménti mondat tartalmát értelmezni. Az infó ezek szerint Rossi szűk környezetéből származik. Meglepődnénk, hogy a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bármilyen információt kiadna a jövőjével kapcsolatban, mielőtt a magyar szövetséggel, az MLSZ-szel egyeztetne. A közvetlen és közvetett módon is megkeresték kitétel azért furcsa, mert ha közvetetten, tehát magával Rossival beszéltek, akkor mi szükség van közvetítőre?

 

Szaúd-Arábiába költözni és ott dolgozni olyan lehetőség, amire Rossi nyitottnak mutatkozik – írja a forrás, aminek valóságtartalma felől lehetnek kétségeink.

Az legalább pontosan szerepel a cikkben, hogy Rossinak 2025-ig él a szerződése a Magyar Labdarúgó-szövetséggel. Korábban is hírbe hozták angol klubokkal is, de ezekre rácáfolva meghosszabbította a szerződését.

– A sikeres Európa-bajnoki szereplésünk után két ajánlatot is kaptam Angliából: az egyiket a Championshipben, a másikat a Premier League-ben szereplő csapattól. Gondolkodás nélkül visszautasítottam mind a kettőt, mivel nem éreztem úgy, hogy itt az ideje távozni – idézi a cikk két évvel ezelőtti nyilatkozatát.

Nem tűnik életszerűnek, hogy miközben a magyar válogatott vezeti a csoportját az Európa-bajnoki selejtezőkben, Marco Rossi a távozását latolgatná.

Borítókép: Marco Rossi kapós lett (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.