A magyar teniszező első WTA-győzelme után közellenség lett

Minden női teniszező megérdemli, hogy megünnepelje élete első, WTA-főtáblán aratott győzelmét. Tóth Amarissa azonban mégis támadásokat kap emiatt más játékosoktól, ugyanis a magyar lány a budapesti salakpályás versenyen úgy jutott tovább, hogy sokkal esélyesebb ellenfele, Csang Suaj pánikrohamra hivatkozva feladta a találkozót.

2023. 07. 19. 8:44
Tóth Amarissa Budapest
Fotó: MTSZ/Bor Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Amarissa kiválóan élt nagy lehetőségével. A húszéves, a világranglistán 548. helyen jegyzett játékos szabadkártyával indulhatott a budapesti WTA 250-es versenyen, s bár nehéz sorsolást kapott, szerválhatott volna az első játszmáért a torna második kiemeltje, a rangslitán 45. kínai Csang Suaj ellen. Erre azonban már nem került sor, Csang pánikrohamra hivatkozva feladta a találkozót. A Twitteren a tenisztársadalom tagjai, köztük a budapesti versenyen részt vevő Daria Saville nekimentek Tóth Amarissának, aki élete első főtáblás meccsét játszotta WTA-tornán.

Történt, hogy 5:5-nél Csang egyik ütését szélesnek látta a vonalbíró, majd a székbíró is megerősítette az ítéletet. Csang sokáig reklamált, amiért egy idő után mérsékelt füttykoncertet is kapott a szurkolóktól. A felvételek alapján tényleg gyanús, hogy elcsípte a vonalat a labda.

Néhány labdamenettel később Tóth elsöpörte a kérdéses nyomot, ami tovább bosszantotta Csangot.

Tóth Amarissa végül brékelte ellenfelét a játékban, azaz az első játszmáért szerválhatott volna. Csang azonban nem bírta tovább idegileg a mérkőzést, a székében sírva fakadt, majd pánikrohamra hivatkozva feladta a találkozót.

A kínai teniszező néhány hete nyilatkozott is arról, hogy nagyszülei halála után mentálisan nagyon fáradtnak érzi magát.

Amikor Csang kezet nyújtott ellenfelének, Tóth Amarissa diadalittasan magasba emelte a karjait. A tenisz íratlan szabályai szerint ezt valóban nem illik az ellenfél feladása után, ugyanakkor a magyar lánynak volt oka az örömre, már azzal borította a papírformát, hogy szoros mérkőzést játszott.

A rutinos francia játékos, Alizé Cornet az ünneplést tartotta túlzásnak. A korábbi wimbledoni döntős Agnieszka Radwanska húga, Urszula már tovább ment, az év sportszerűtlenségi díját ítélte oda előre a magyar lánynak.

A legdurvább talán az orosz születésű ausztrál játékos, Daria Saville bejegyzése volt, aki talán még ideges volt amiatt, hogy ő kiesett a budapesti torna első fordulójában.  

Tóth Amarissa a második fordulóban az ukrán Katerina Baindl ellen játszik, szerdán viszont Nagy Adrienn oldalán párosban lép pályára, éppen azután, hogy Saville befejezte a maga párosmeccsét ugyanazon a pályán.

Borítókép: Tóth Amarissa meccse komoly indulatokat kavart (Fotó: MTSZ/Bor Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.