Ádám Martin majdnem hős lett, és elvágyódik Dél-Koreából

Ádám Martin az általa is vártnál kevesebb lehetőséget kap manapság a dél-koreai Ulszan Hyundai csapatában, ezért meghallgatja a megkereséseket, és a klubja már meg is szabta az árát. A szerdai bajnoki fordulóban a magyar válogatott csatár kezdett, a 91. percben egyenlített az Incshon United ellen, ám négy perccel később az ellenfél megszerezte a győztes gólt.

Magyar Nemzet
2023. 07. 12. 16:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

csaknem hős lett, ám ezúttal sem neki, sem csapatának, a dél-koreai Ulszan Hyundainak sem volt szerencséje. Nyílt titok, hogy a magyar válogatott csatár elégedetlen a helyzetével, ugyanis a jelenleg zajló bajnokságban jóval kevesebb időt tölthet a pályán, mint azt a tavalyi teljesítménye alapján remélte. Most azonban bekerült a kezdőcsapatba, és végig is játszotta az Incshon United elleni hazai mérkőzést. A vendégek szereztek vezetést az 56. percben, Ádám Martin a 91. percben egyenlített, és akkor úgy tűnt, sikerült pontot menteni. Nem sikerült: az Incshon a 95. percben a dallamos nevű brazil légiós, Hernandes Rodrigues da Silva révén megszerezte a győztes gólt. Az Ulszan így is tizenöt pont előnnyel vezeti a K League 1 tabelláját, veresége belefért, de meglepetés, hiszen az Incshon csak a kilencedik, és a két csapat között huszonhat pont a különbség 22 forduló után.

Ami pedig Ádám Martin helyzetét illeti, a csatár menedzsere, Papp Gábor a Nemzeti Sport podcastjában ezt mondta róla:

– Kétszer egymás után eddig még nem volt kezdő Martin ebben az idényben, s azzal nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, ezzel nem különösebben elégedett, ahogyan én sem. Kicsit másképp képzeltük el ezt az idényt tavasszal, főleg a sikeres szezonzárás után. A posztriválisa nagyjából kétszer annyit játszik, de az igazság az, hogy egy jó játékosról van szó, aki nem marad adós a gólokkal. Idén már tíz találatot szerzett, a legutóbbi idényben tizenötöt, ráadásul az Ulszan toronymagasan vezeti a bajnokságot, ilyenkor pedig kevésbé nyúl bele a vezetőedző a kezdőcsapatba. Ettől függetlenül Martin gól per perc mutatója teljesen rendben van, hasonló a riválisáéhoz. A játékával az égvilágon semmi baj nincs, ráadásul vérprofi, akkor is mindent belead, ha tíz percet játszik. Itt inkább az egóról, a játékidőről van szó.

 

A menedzser azt is elárulta, kapott már hivatalos ajánlatot Európából, top tízes bajnokságból, és hét számjegyű összegről szólt. Az Ulszan edzője meglepődött, amikor megtudta, hogy Ádám Martin akár távozhat is, a klub pedig úgy reagált, hogy a vételárának nagyjából a duplájáért távozhat: tavaly 1,2 millió eurót fizetett a magyar csatárért… Ádám Martin álma egyébként Anglia, a Championshipből, tehát a másodosztályból van is érdeklődés iránta. Dél-Koreában július 20-án zárul az átigazolási időszak, azt követően az Ulszan aligha válik meg a csatártól, hiszen nem lenne lehetősége pótolni őt.
Borítókép: Ádám Martin gólja a pontszerzéshez is kevés volt (Forrás: Facebook/Ulszan Hyundai)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.