Ambros Martín már a múlt – van, aki extra motiváltan várja az új győri edzőt

Még gyerek volt, amikor elkezdett Ambros Martínnal dolgozni, mára szétveti a kíváncsiság, hogy végre megismerje a nyáron távozott spanyol edző utódját. A magyar kézilabda-válogatott és a Győr szélsője, Fodor Csenge régen érezte magát ennyire motiváltnak, mint idén nyáron, és nem csak a Győr, a válogatott miatt.

Magyar Nemzet
2023. 07. 12. 4:47
null
202307011 Kézilabda válogatott edzés Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fodor Csenge is tagja volt a 2018-ban junior vb-győztes magyar női kézilabda-válogatottnak, ő ekkor már Győrben játszott, korábban a NEKA-n töltött el nyolc évet. A győri szerződés egyfajta megelőlegezett bizalom volt, amivel élt is a keszthelyi születésű szélső, két BL-t nyert az ETO-val. Fodor már sok mindenen túl van, de régen érezte magát ennyire elszántnak, mint a nyáron. – Ambros Martínt nagyon jól ismertem, felnőtt szinten ő volt az első edzőm, ráadásul bízott bennem. Mondhatni gyerek voltam, amikor először találkoztunk, neki is köszönhettem az eddigi klubsikereimet. A távozása után nagyon várom az újat, extra motiváltnak érzem magam. A csapat és én is azon leszünk, hogy elsajátítsuk azt a stílust, amit az új edzőnk, Ulrik Kirkely képvisel – mondta a válogatott összetartásán Fodor Csenge.

Fodor Csenge motiváltan várja a szezont    Fotó: Nemzeti Sport

A győri szélsőnek súgott. A válogatott – jelenleg sérült – balátlövője dolgozott az előző szezonban az Odense egykori edzőjével, és jó hírekkel szolgált a korábbi győri csapattársnak. – Noni véleménye pozitív volt. Kirkely nem az a tipikusan szigorú edző, sőt, kiválóan kommunikál a másodedzőjével és a játékosaival, és kíváncsi a csapata véleményére. Az Odense elleni BL-meccsen találkoztunk egymás ellen, ő hihetetlenül együtt élt a játékkal, láttam tőle néhány indulatos momentumot, ami alapján azt gondolom, hogy ő jó lesz nekünk. A csapatra is ráfér egy-két új impulzus – folytatta Fodor.

A válogatott programjával kapcsolatban megjegyezte, hogy hatalmas lehetőség előtt áll a csapat a vb-n. –  Nem panaszkodhatunk a vb-sorsolásra. Montenegró nem legyőzhetetlen, Kamerun és Paraguay ellen kötelező a győzelem. A csapat nevében megígérhetem, hogy egyik meccshez sem úgy állunk neki, hogy az eleve könnyű menet. Szeretnénk megmutatni, hogy képesek vagyunk odaérni az olimpiai selejtezős részvételt biztosító helyek valamelyikére. Itt az ideje, hogy jó eredményt érjünk el. Ha hit, akarat és maximális elszántság jellemzi a csapatot, akkor odaérhetünk az olimpiai selejtezőre – nyilatkozta a kétszeres BL-győztes.

FODOR Csenge
A felnőttválogatottban eddig elkerülték a nagyobb sikerek                                 Fotó: Illyés Tibor/MTI

A múlt heti Bajnokok Ligája-csoportkör sorsolása is szóba jött, ezzel kapcsolatban a szélsőnek Ambros Martín véleménye jutott az eszébe. A nyáron Győrből távozott edző korábban gyakran hangoztatta, hogy általában nem előnyös, ha a csoportkörben kevés éles meccset játszik egy-egy csapat. – Nem feltétlenül jelent előnyt, hogy a Brestet és a CSM Bukarestet leszámítva nem sok éles meccs vár ránk. Az igazán éles meccsek márciusban lesznek. És majd kiderül, hogy ezzel a helyzettel mit tudunk kezdeni – mondta a keszthelyi születésű játékos. A Ferencváros elleni novemberi hazai rangadó segíthet a csapatának. – Na, igen, az mindenképpen hasznos lesz –vetette közbe a játékos. – A Bajnokok Ligája-mezőny erőssége évről évre változik, olykor nehezen lehet megtippelni a Final Four résztvevőit és a végső győztest. Az is elképzelhető, hogy ez jövőre is így lesz.

Borítókép: Fodor Csenge extra motiváltan várja az új szezont (Fotó: Nemzeti sport/Török Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.