Szalai Attilát nem ismeri az Union Berlin vezetőedzője

Egy hete áll Szalai Attila átigazolási ügye. A török és a német sajtó is úgy tudja, a Fenerbahce megállapodott az Union Berlinnel, ám erről hivatalos bejelentés nem látott napvilágot, és állítólag más klubok is vinnék a védőt a Bundesligából. Az Union Berlin vezetőedzője Zalaegerszegen azt mondta, hallotta már Szalai Attila nevét, de nem ismeri őt.

Magyar Nemzet
2023. 07. 16. 18:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és – most róluk várjuk a végleges hírt. már révbe ért a magyar válogatott fiatal alapemberei közül a liverpooli szerződéssel, ám két társának a jövője egyelőre kérdőjeles. Egy hete is úgy tűnt, bármelyik órában sor kerülhet az átigazolásukra, ám ha ezt nézzük, akkor a helyzet nem változott, most is bármelyik órában érkezhet egy fontos bejelentés róluk.

Szalai Attila jól játszott a győztes török kupadöntőben is. Fotó: AFP

Persze, fejlemények történtek mindkettőjük esetében. Szombaton például a Fenerbahce 1-0-ra győzött az azeri Neftci Baku ellen felkészülési mérkőzésen, méghozzá ezúttal Szalai Attila nélkül. Török lapok szerint azért maradt ki a keretből a magyar válogatott hátvédje, mert egyre közelebb kerül ahhoz, hogy elhagyja az isztambuli csapatot. Szalai Attila az elmúlt héten húsz percet játszott a Zenit ellen, míg a Crvena zvezda ellen kezdőként végigjátszotta a mérkőzést. Kimaradása újabb bizonyítéka lehet azon találgatásoknak, hogy a német Union Berlin – klubrekordot jelentő összegért – leigazolhatja a magyar válogatott 25 éves védőjét

 

Az Union helyzetét egyedül az nehezíti a Kicker szerint, hogy a francia OGC Nice is megjelent a kérők között. Sőt, korábban az Atlético Madrid figyelmét is felkeltette a magyar balhátvéd, de a spanyolok csak ötmilliót voltak hajlandók áldozni a játékosért. A Zenit pedig azért nem volt opció a 25 éves Szalainak (noha ők kifizettek volna húszmilliót), mert a nemzetközi kupában a háború miatt nem játszhatna. Szalai a válogatottban 35-ször szerepelt, eddig egy gólt szerzett, de az egyik legstabilabb pontja csapatának. Török sajtóhírek szerint a Hoffenheim és a Freiburg is érdeklődik Szalai iránt, s ki is fizetnék a Fenerbahce által megszabott 13-14 milliót.

Az Union Berlin egyébként szombaton Zalaegerszegen játszott felkészülési mérkőzést, amelyen 3-2-re kikapott. A csapat sérüléséből lábadozó magyar futballistája, ezt felelte a Szalai Attila sorsát firtató kérdésre: – Nem tudok róla semmit, beszéltem Attilával, de ő sem tud semmit. Azonban bízom benne, hogy csippan a telefon, és olvasom majd a hírt, hogy hozzánk szerződik.

 

Urs Fischer, az Union Berlin vezetőedzője is megkapta a kérdést, mi a helyzet a magyar válogatott védővel, amire ő érdekes választ adott:

– Nem ismerem őt. Sokszor hallottam már ezt a nevet, de nem ismerem őt.

Várhatóan most már tényleg napokon belül kiderül, Urs Fischer közeli ismerőse lesz-e Szalai Attilának…

 

Frissítés

Vasárnap Yagiz Sabuncuoglu, a török Sports Digitale újságírója arról számolt be, Szalai Attila képviselői reggel elhagyták Isztambult és Németországba utaztak, hogy véglegesítsék a válogatott hátvéd átigazolását. Az Ajansspor információi szerint a török és a német klubnak sikerült megegyeznie egymással, ennek értelmében az Union klubrekordot jelentő 14 millió eurót fizet a Fenernek Szalaiért, ez az összeg pedig további kettővel nőhet bizonyos feltételek mellett. A lap emellett még azt is írja, hogy a hátvéd négyéves szerződést köt a berliniekkel, tehát 2027-ig ír alá.

Borítókép: Szalai Attila minden bizonnyal a Bundesligában folytatja (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.