Cristiano Ronaldo megúszta sárgával a brutális talpalást + videó

Pozsonyban lépett pályára a portugál labdarúgó-válogatott, amelyben Cristiano Ronaldo a kezdőben kapott helyet a Szlovákia elleni Európa-bajnoki selejtezőn péntek este. A Szaúd-Arábiában futballozó 38 éves sztár durván rácsúszott a szlovák kapusra, akinek a fejét el is találta a talpával, de Ronaldo megúszta sárga lappal az esetet.

2023. 09. 09. 8:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Eb-selejtezők J csoportjában két veretlen válogatott csapott össze, a házigazda Szlovákia korábban nem kapott ki, Portugália pedig még gólt sem kapott, 14-0-s gólkülönbséggel és százszázalékos mérleggel állt a meccs előtt. Roberto Martínez portugál szövetségi kapitány bizalmát Szaúd-Arábiából is élvezi aki a kezdőben kapott helyet, de a mérkőzés egyetlen gólját nem ő, hanem a Manchester United sztárja, Bruno Fernandes szerezte a 43. percben.

Cristiano Ronaldo megúszta sárga lappal a durva belépőt Fotó: Twitter

Ronaldo végig a pályán maradt, de ami azt illeti, a 62. percben akár véget is érhetett volna számára a mérkőzés. Ekkor az ötszörös aranylabdás a tizenhatoson belül lyukat rúgott, majd rástartolt a veszni látszó labdára, amely a kapus felé gurult. A gólra éhes Ronaldo nem hagyta annyiban, és a labda után csúszott, egyenesen bele a kapusba, akinek a fejét el is találta a talpával. A durva belépő sok helyen talán kiállítást is ért volna, de Ronaldo megúszta sárga lapos figyelmeztetéssel.

Mindenesetre 1-0-s győzelmével Portugália továbbra is hibátlan eredménysorral vezeti a csoportját.

Skócia is százszázalékos maradt

A skótok is begyűjtötték az összes megszerezhető pontot öt meccs alatt, ők pénteken Cipruson győztek 3-0-ra. A Manchester United középpályása, Scott McTominay kezdte a gólgyártást, majd Porteous és McGinn is betalált a magyar Berke Balázs vezette meccsen. Skócia nagy meglepetésre vezeti a csoportját, amelyben az immáron mindössze 16 éves gólszerzőt is felvonultató Spanyolország egyelőre le van maradva.

A D csoportban a világbajnoki bronzérmes horvátok kiütéses győzelmet arattak a pont nélkül álló lettek ellen, Törökország és Örményország pedig döntetlent játszott egymással Eskisehirben. A játéknap legnagyobb meglepetését Luxemburg hozta össze, amely hazai pályán 3-1-re legyőzte Izlandot.

Európa-bajnoki selejtező, 5. forduló:
A csoport:
Ciprus–Skócia 0-3 (0-3)
Georgia–Spanyolország 1-7 (1-4)
A csoport állása: 1. Skócia 15 pont/5 mérkőzés, 2. Spanyolország 6/3, 3. Norvégia 4/4 (5-7), 4. Georgia 4/4 (4-11), 5. Ciprus 0/4

D csoport:
Horvátország–Lettország 5-0 (3-0)
Törökország–Örményország 1-1 (0-0)
A csoport állása: 1. Törökország 10/5, 2. Horvátország 7/3 (8-1), 3. Örményország 7/4 (8-6), 4. Wales 4/4, 5. Lettország 0/4

J csoport:
Bosznia-Hercegovina–Liechtenstein 2-1 (2-1)
Luxemburg–Izland 3-1 (1-0)
Szlovákia-Portugália 0-1 (0-1)
A csoport állása: 1. Portugália 15/5, 2. Szlovákia 10/5 (5-2), 3. Luxemburg 10/5 (7-7), 4. Bosznia-Hercegovina 6/5, 5. Izland 3/5, 6. Liechtenstein 0/5 

Borítókép: Cristiano Ronaldo belépője csúnyán nézett ki Szlovákia ellen (Forrás: Twitter)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.