Csodakapust talált a Szeged, és legyőzte az egyik BL-esélyest

Két vereség után először győzött a Pick Szeged a férfikézilabda Bajnokok Ligája A csoportjában. A magyar csapat a norvég Emil Kheri Imsgard vezérletével 34-27-re nyert a kettőből kettő sikerrel rajtolt dán Aalborg ellen. Egyelőre óvatosan bizakodhatunk, feltámadt a Szeged. Emil Kheri Imsgard mindenesetre ritka kincs.

2023. 09. 27. 20:22
Emil Kheri Imsgard, Pick Szeged, kapus
20230927 kézilabda Szeged Aalborg Fotó: Dömötör Csaba Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pick Szeged ugyan két vereséggel, mégis biztatóan kezdte a Bajnokok Ligáját. A magyar csapat sorsolása elég nehéz volt, az első fordulóban hazai pályán a PSG-től kapott ki 31-29-re, majd a Kiel vendégeként is csupán három góllal, 35-32-re. A vereségek dacára lehetett látni, hogy együtt van a csapat, Kárpáti Krisztián jó munkát végez, s a bennfentesek már a nyár óta emlegetik, hogy az egyik nyári szerzemény, Emil Kheri Imsgard valóságos kincs. A norvég kapus amúgy már októberben, a Szegedet megelőzve kikotyogta, hogy a 2023–24-es idényt a Tisza partján tölti.

HANSEN, Mikkel, Emil Kheri Imsgard
Emil Kheri Imsgard védi Mikkel Hansen hetesét (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Az első félidőben 13-13-ig fej fej mellett haladt a két csapat, akkor aztán ellépett a Szeged és szünetben 20-16-ra vezetett. Mondjuk, nem volt baj, hogy a vendégek két ásza nem villogott. Mikkel Hansen az első félidőben csupán két akciógólig jutott, a kapus Niklas Landin teljesítményéről pedig mindennél pontosabban árulkodik a 20 kapott gól. A Szeged ilyen bravúros gólt is szerzett:

 

Felzárkózott az Aalborg, de aztán beindult Imsgard

A második félidő elején 22-21-re felzárkózott az Aalborg, de egyenlíteni nem tudott. Elsősorban azért, mert Imsgard ihletett formában védett, előbb hárította Mikkel Hansen hétméteresét, majd több ziccert fogott. S persze a Szeged kreatívan támadott, a hét a hat elleni felállásra az Aalborgnak nem volt ellenszere. Kárpáti Krisztián csapata összességében magabiztos, 34-27-es győzelmet aratott.

Mario Sostaric kilenc, Imanol Garciandía és Borut Mackovsek négy-négy góllal, Emil Kheri Imsgard 13 védéssel járult hozzá a sikerhez.

 

Kárpáti Krisztián: Életem élménye

– Ilyen élményt még nem éltem át edzői pályafutásom során, köszönöm a csapatomnak, a játékosoknak, hogy ilyen nagyszerűen, hatalmas szívvel játszottak, a nézők pedig fantasztikus hangulatot teremtettek. Szeretnénk folytatni ezt a munkát – mondta a lefújás utáni sajtótájékoztatón meghatottan Kárpáti Krisztián. Hozzátette, rengeteget dolgoztak az elmúlt időszakban azon, hogy fizikálisan és mentálisan is előre tudjon lépni a csapat. Kedden is volt egy mentális felkészítésük, akkor is azon fáradoztak, mi az a kis plusz, az a 10-15 százalék, amit még hozzá kell tenniük a teljesítményükhöz annak érdekében, hogy ne szimpatikus vesztesként, hanem győztesként hagyják el a pályát.

A B csoportban két győzelemmel rajtolt Telekom Veszprém csütörtökön játszik az ugyancsak dán GOG vendégeként.

Borítókép: Emil Kheri Imsgardt ünneplik a meccs után (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.