Lionel Messi nélkül nem megy David Beckham csapatának

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezték a US Open-kupa döntőjét. Lionel Messi sérülés miatt nem játszhatott az Inter Miamiban, s bár az ex-barcelonai különítményvől Sergio Busquets pályán volt, a Houston Dynamo 2-1-re nyert David Beckham csapata ellen, és elhódította a trófeát.

2023. 09. 28. 8:55
Inter Miami CF v New York Red Bulls Lionel Messi
HARRISON, NEW JERSEY - AUGUST 26: Inter Miami forward Lionel Messi #10 looks on against the New York Red Bulls during their match at Red Bull Arena on August 26, 2023 in Harrison, New Jersey. Al Bello/Getty Images/AFP (Photo by AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP/Al Bello
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

érkezése előtt az Inter Miami nem volt jó csapat. Ezt jól jelzi, hogy mielőtt a társtulajdonos és klubelnök, David Beckham Miamiba csábította volna az argentin klasszist, a klub tizenegyes meccses nyeretlen sorozatot teljesített az MLS-ben. Messi érkezése óta a csapat megnyerte története első trófeáját, a nyári Ligák Kupája sorozatot, és bejutott az amerikai kupa, azaz a US Open-kupa döntőjébe is. Ott azonban Lionel Messi sérülés miatt nem állt rendelkezésre, a Houston Dynamo ellen ki is kapott az Inter Miami.

Lionel Messi
Lionel Messi lubickolt a pályán Amerikában, mielőtt megsérült (Fotó: Europress/AFP/Angela Weiss)

Messi hiányában is volt világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes labdarúgó a pályán a miami csapatban, Sergio Busquets személyében, azonban ő kevés volt ahhoz, hogy megállítsa a Houstont, amely 2018 után másodszor hódította el a trófeát.

Messi hiánya az MLS-hajrára sem sok jót vetít előre az Inter Miami számára. A csapat mindössze a tizennegyedik, azaz utolsó előtti helyen áll a keleti főcsoportban, s bár van még esélye, hogy bejusson a rájátszásba, ehhez a hátralévő öt alapszakaszmeccsen nagyon jól kell teljesítenie.

Messivel a pályán nyolc győzelem, négy döntetlen, nulla vereség az Inter Miami mérlege minden sorozatot figyelembe véve, nélküle immár kilenc győzelem és öt döntetlen mellett tizenhat vereség szerepel a csapat neve mellett az idényben.

Borítókép: Lionel Messi nagyon hiányzik az Inter Miaminak (Fotó: AFP/Getty Images/Al Bello)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.