„Nem volt idő tökölni” – a büszke apa így élte meg Szoboszlai első liverpooli gólját

Szoboszlai Dominik vezérletével 3-0-s győzelmet aratott a Liverpool az Aston Villa ellen a Premier League negyedik fordulójában. A magyar középpályás szerezte meg a vezetést már a harmadik percben, és az első gólját ünnepelte az angol topcsapat mezében. Mindezt a helyszínen, az Anfield Road tomboló Liverpool-szurkolói között élte át az édesapja, Szoboszlai Zsolt, aki meghatódott.

Magyar Nemzet
2023. 09. 03. 17:39
Liverpool v Aston Villa - Premier League - Anfield
Liverpool's Dominik Szoboszlai (left) celebrates scoring their side's first goal of the game during the Premier League match at Anfield, Liverpool. Picture date: Sunday September 3, 2023. (Photo by Peter Byrne/PA Images via Getty Images) Fotó: Getty Images/Peter Byrne
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ez volt egyik legszebb pillanatunk, nagyon nagy volt az öröm – nyilatkozta a büszke édesapa a mérkőzést idehaza közvetítő Match 4 csatornán a helyszínről, még az Anfield Roadról nyilatkozva. Ha valaki, akkor ő pontosan tudja, hogy mekkora munka volt első Liverpool-góljában, hiszen a papíron gyengébb lábával, ballal bombázta az Aston Villa kapujába a labdát egy szöglet után a tizenhatos vonaláról, és az alapokat Szoboszlai Zsolt tanította meg neki.

– Vannak véletlenek – reagált az apa Szoboszlai góljára, aztán persze komolyra fordította a szót. – Viccet félretéve, ebben a helyzetben nem volt idő tökölni, el kellett lőni a labdát, ami egész jól elsült.

Szoboszlai Dominik a negyedik Premier League-meccsét is végigjátszotta, s immáron az első angliai gólja is megvan. 

– Ha egy játékos nem várja az első gólját, az nem igazi futballista. Ő is várta támadó középpályásként, gondolom a klub és a szurkolók is várták tőle. Jó, hogy sikerült, most kicsikét megnyugszunk, aztán várjuk a következőket – fogalmazott Szoboszlai Zsolt, aki hozzátette: – Egész jól építi saját magát, és a csapatban is megtalálta a helyét. Fel tudta venni a ritmust, nincs megilletődöttség, de biztosan lesznek holtpontok is, mert óriási a tempó, de Dominik teszi a dolgát. Edzéseken leteszi azt a teljesítményt az asztalra, ami alapján egyáltalán bekerülhet a csapatba.

Szoboszlai Zsolt elárulta, hogy a Liverpool hazai meccsein mindig kint van, és a kezdés előtt füttyszóval jelzi a fiának a lelátóról, hogy hol van, tudja, érezze a jelenlétét. – Dominik mindig mosolyog, ha játszhat, ezt most tetézi, hogy egy ilyen klubban és az Anfield Roadon teheti ezt. Korábban Salzburgban és Lipcsében is ki tudta élvezni ezeket a pillanatokat, ahogy itt is.

Most pedig hazajönnek, hiszen Szoboszlai Dominik a jövő héten csatlakozik a magyar válogatott keretéhez, amely a Szerbia ellen fontos rangadóra készül az Európa-bajnoki selejtezőkön.

Borítókép: Szoboszlai Dominik meglőtte az első gólját a Liverpool mezében (Fotó: Getty Images/Peter Byrne)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.