Helyzet van, megszólalt a Ferencváros második embere + videó

Öt forduló telt el az idei Bajnokok Ligája-szezonból, a júniusban a Final Fourban vitézkedő Ferencváros női kézilabdacsapata továbbra is győzelem nélkül áll a csoportjában. Ma az eddig százszázalékos, az előző szezonban Európa-ligát nyert dán Ikast ellen bravúrra lenne szükség a két ponthoz. A Ferencváros alelnöke, Nyíri Zoltán is megszólalt a délutáni rangadó előtt.

2023. 10. 28. 7:55
Budapest 20190618 Vegyes 2019 Ferencváros FTC Nyíri Zoltán Fotó: Dömötör Csaba Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincsen irigylésre méltó helyzetben a Ferencváros női kézilabdacsapata. Ma délután az Érd Arénában az eddigi öt mérkőzéséből mind az ötöt megnyerő dán Ikast ellen kívánja megszerezni első győzelmét az elitsorozatban. A többek között a címvédő Vipers elleni sikere mellett az Ikast képtelen hibázni az idén a BL-ben. 

Andrea Lekics volt az utóbbi meccseken a Ferencváros legjobbja. Fotó: Fradi.hu 

A dám csapat előző szezonban is meglehetősen stabil kerete a nyáron tovább erősödött a Vipers gólzsákjával, a korábban Érden játszó Marketa Jerábkovával. A cseh átlövő már 27 gólnál jár, és a száznyolcvanhét centiméter magas Ingvild Kristiansen Bakkerud is elért már 26-ig. A kifejezetten erős átlövősor mellett a szélsők is különösen veszélyesek, az Ikast egységes, kiváló formában levő csapat. A Martin Albertsen menesztése utáni első BL-meccsén egy hete Esbjergben már egységes csapatként viselkedett a Ferencváros, megszorongatta, de legyőzni nem tudta a Nora Mörkkel felálló sztárcsapatot. 

A Fradi öt kör után egy szerzett ponttal az utolsó előtti helyen szerénykedik a saját nyolcasában, tehát egy csapatot mindenképpen meg kell előznie a továbbjutáshoz. Az idő és az ellenfelek száma is fogy, az FTC nem késlekedhet, el kell kezdenie csipegetni a pontokat.

Nyíri Zoltán: Az Ikast ellen is csak a győzelem számít

Az Ikast elleni mai csoportmeccs előtt (tv: Sport 1, 18.00) megszólalt Nyíri Zoltán, a klub alelnöke.

– Egy hete Dániában már volt tartásunk, ez igaz, de a Fradinál a győzelem jelenti a tartás meglétét. Egy interjúban megkérdezték tőlem, hogy mi az igazi siker. Azt feleltem, hogy aki nem azt válaszolja erre, hogy a győzelem, az nem mond igazat. Nagyon várjuk az első győzelmet. Talán a legnehezebb ellenféllel szemben próbáljuk megszerezni ezt a hétvégén. Az Ikast az eddigi öt csoportmérkőzéséből mind az ötöt megnyerte, a csoport élén áll. A játékosai magabiztosak, önbizalommal teliek.

Pont itt van az ideje annak, hogy felborítsuk a papírformát. Én minden héten, a meccsek előtt ugyanezt mondom, és akik látják, azoknak talán kicsit unalmas, de nem tudok mást mondani: azt várjuk a lányoktól és a szakmai stábtól, hogy induljanak el és kezdjenek pontokat gyűjteni, mert tovább kell jutni a csoportból

fogalmazta meg elvárásait Nyíri Zoltán.

Borítókép: Nyíri Zoltán (Fotó: Nemzeti Sport)

Nyíri Zoltán a klubja honlapján lelkesített:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.