Guardiola nem volt elájulva Haaland újabb rekordjától

Erling Haaland pályafutása a Leipzig ellen újabb mérföldkőhöz érkezett. A Manchester City norvég csatára az első a Bajnokok Ligája történetében, aki 35 mérkőzésen jutott el negyven szerzett gólig. A Leipzig elleni 3-2-es győzelem után Haaland edzője, Pep Guardiola nem lihegte túl a rekorddöntést.

2023. 11. 29. 8:35
null
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola shouts instructions to the players from the touchline during the UEFA Champions League Group G football match between Manchester City and RG Leipzig at the Etihad Stadium, in Manchester, north west England, on November 28, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP) Fotó: Oli SCARFF / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pep Guardiola örült annak, hogy csapata továbbra is hibátlan a csoportkörben, de figyelmeztette a játékosait, hogy nem ismételhetik meg azokat a hibákat, amelyek miatt 2-0-s hátrányba kerültek hazai pályán az RB Leipzig ellen. – Ha a minősítésről beszélünk, akkor ez egy nagyszerű este. A megszerezhető 15 pontból 15-öt szereztünk – mondta a katalán edző.

Guardiola éppen Fodennek, a meccs emberének választott játékosának ad tanácsot. Fotó: AFP/Oli Scarff

– Ha a játékról beszélünk, jobbak is tudnánk lenni. A futballban párharcokat kell nyerni. A Leipzig ellen két figyelmeztetést is kaptunk, 2-0-ra vezetett az ellenfél. De elöl is voltak lehetőségeink, de azok kimaradtak. Talán a jövő szempontjából jó így nyerni, jobb így a tükörbe nézni, hogy tudjuk, mit kell jobban csinálnunk a jövőben. Mindenesetre ott vagyunk a csoport élén. Nem tudom, kivel fogunk összekerülni februárban az egyenes kieséses szakaszban, de hazai pályán lesz a visszavágó, és ez nagyon fontos – mondta Guardiola a csapata honlapján.

Spanyol és német túlsúly

A kieséses szakaszba jutott együttesek között eddig négy spanyol és három német található:
Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Real Sociedad (spanyol), Bayern München, RB Leipzig, Borussia Dortmund (német), Internazionale, Lazio (olasz), Manchester City (angol)

A háromszoros BL-győztes edző kiemelte: a Leipzig elleni volt az első alkalom, hogy a Bajnokok Ligájában kétgólos hátrányba került a csapata, és sikerült a fordítás. Amikor az előző hat alkalommal kétgólos hátrányban volt, kikapott a City.

– Egyáltalán nem voltam benne biztos, hogy sikerül. Azok után különösen nem, ahogy az első félidőben játszottunk – nyilatkozta. – Az első félidő és még a második félidő néhány pillanata sem volt jó. Vannak pillanatok, amikor jobbnak kell lenni. Remélhetőleg tanulunk ebből a meccsből – fogalmazott az edző.

Guardiola kitért arra is, hogy Haaland az első a BL történetében, aki 35 meccs alatt jutott el negyven gólig a sorozatban. – Ő megdönti a rekordokat, és ez biztosan jó neki – értékelte a norvég csatár teljesítményét az edzője.

Borítókép: Guardiola (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.