Katona Bálint elárulta, milyen az öltözői hangulat a Fradinál + videó

Amint arról beszámoltunk, a labdarúgó-Konferencialiga csoportkörének zárófordulójában az F csoportban a Ferencváros–Fiorentina (1-1) találkozó után a magyar bajnok ünnepelhette, hogy az olaszok mögött a második helyen továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba. A zöld-fehéreknél remekül teljesített a 21 éves Katona Bálint is.

2023. 12. 15. 13:25
KATONA Bálint
Budapest, 2023. december 14. Katona Bálint (j), a Ferencváros és Josip Brekalo, a Fiorentina játékosa a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Fiorentina mérkõzésen a Groupama Arénában 2023. december 14-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Katona Bálint a találkozón kétszer is megcélozta a Fiorentina kapuját, és a 35. percben közel volt ahhoz, hogy megszerezze a vezetést a Ferencváros csapatának. Civic beadása után 15 méterről jobbal a jobb alsó sarkot célozta meg, de a lövését Christensen kapus hárította.

A 21 éves támadó középpályás a Fradi jelentős sérüléshullámának egyik „nyertese”. A saját nevelésű játékos az előző idényben még a Kecskemét színeiben futballozott kiemelkedően, a Ferencvárosban idén november vége óta kapott több játéklehetőséget. Játszott a legutóbbi három NB I-es meccsen és az utolsó két nemzetközi találkozón is, a Fiorentina ellen kezdőként 79 percet töltött a pályán.

– Ő egy rendkívül tehetséges játékos, remélem, hogy így folytatja, és ennél is tovább fejlődik. Egyáltalán nem meglepetés számomra, hogy megállja a helyét, eddig is tudtam róla, hogy képes rá – mondta lapunknak Dejan Sztankovics vezetőedző a tegnapi találkozó után a sajtótájékoztatón.

Katona Bálint a vegyes zónában arról beszélt, hogy az olaszok a második félidőben visszavettek a tempóból, az kicsit már könnyebb volt, az első játékrészben viszont nagyon figyelniük kellett. Ami a gólhelyzetét illeti, azt mondta, hogy a lövése jó helyre ment, de sajnos nem volt elég erő benne.

– Az öltözői hangulat ilyen jó talán még nem is volt ebben az évben. A továbbjutás nagy lökést adhat nekünk a következő fél évre, de már most a hét végi, zalaegerszegi meccsünkre is. Nagyon jólesik a bizalom, érzem, hogy a csapattársaim is támogatnak, az edző is bízik bennem, és ezt szeretném folyamatosan meghálálni – fogalmazott Katona Bálint.

Lisztes Krisztián is kameránk elé állt:

Borítókép: Katona Bálint, a Ferencváros és Josip Brekalo, a Fiorentina játékosa a labdarúgó-Konferencialiga csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában játszott Ferencváros–Fiorentina mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. december 14-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.