Megtalálta Szoboszlai utódját a Lipcse? A Napolitól igazoltak Gulácsiék

Bejelentette a Lipcse futballcsapata, hogy szerződtette a macedón válogatott Elif Elmaszt az olasz bajnok Napolitól. Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata egy hasonló posztokon bevethető középpályással erősödött, mint amilyen Szoboszlai Dominik, aki a nyáron igazolt a Liverpoolhoz.

2023. 12. 27. 19:31
Serie A - Atalanta vs Napoli
epa10995194 Napoli's Eljif Elmas celebrates after scoring the 1-2 during the Italian Serie A soccer match Atalanta BC vs SSC Napoli in Bergamo, Italy, 25 November 2023. EPA/MICHELE MARAVIGLIA Fotó: MICHELE MARAVIGLIA
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lipcse jelentősen átalakult nyáron, hiszen a legfontosabb támadó játékosai közül Szoboszlai Dominik és Christopher Nkunku (Chelsea) is távozott. A német klub vezetői igyekeztek pótolni a hiányt, a francia szélső helyére kölcsönvett volt barcelonai csodagyerek, Xavi Simons például jó teljesítményt nyújtott ősszel, de a Hoffenheimből elsősorban Szoboszlai pótlására megvett osztrák Christoph Baumgartner egyelőre nem tudott meghatározó játékossá válni.

Serie A - SSC Napoli vs FC Inter
Elmasz a Napoliban nem kapott elég lehetőséget, a Lipcse Szoboszlai utódját is láthatja benne Fotó: EPA/Ciro Fusco

Most muszáj volt lépnie a Lipcsének, ugyanis a támadó középpályások közül télen Emil Forsberg is elhagyja a csapatot, aki New Yorkban folytatja pályafutását. Így kellett legalább egy új játékos a keretbe, aki Elif Elmasz lett.

A 24 éves macedón játékos hasonló posztokon bevethető, mint Szoboszlai, a középpálya közepén és szélén is tud játszani, támadószellemű középpályás, amilyen a magyar is volt Lipcsében, más kérdés, hogy Liverpoolban bizonyította, a védekezőbb feladatokat is megoldja.

Miért távozott Elmasz a Napolitól?

Elmasz az előző idényben olasz bajnok volt a Napoli színeiben, és a több játéklehetőség reményében váltott klubot. Az ősszel ugyan 16 meccsen pályára lépett a nápolyi együttesben, de mindössze 477 percet töltött a pályán. Ennél nyilván többre vágyik. Lipcsében Forsberg távozása és Szoboszlai eddig igazán meg nem oldott pótlása miatt is lehet esélye.

Elmasz 2028-ig írta alá, a klubok nem hozták nyilvánosságra az átigazolási díjat, de a jól értesült Fabrizio Romano szerint 25 millió eurót fizetett érte a Lipcse.

A Napoliban 189 mérkőzésen pályára lépő Elmasz a magyar válogatott Gulácsi Péter és Willi Orbán csapattársa lesz. A hatos mezszámot kapta meg, és január másodikán már a Leipzig játékosaként utazik a csapat edzőtáborába, La Magnába.

Borítókép: Elif Elmasz mostantól a Lipcse mezében mutathatja be gólörömét (Fotó: EPA/Michele Maraviglia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.