Marquinhos a Paks–Ferencváros rangadó előtt: Megnyerjük!

Rangadót hoz a labdarúgó NB I 16. fordulója: a zárómérkőzésen vasárnap este a címvédő Ferencváros, amely most „csak” a második helyen áll a tabellán, az éllovas, egy ponttal többet gyűjtött Paks otthonába látogat.

2023. 12. 09. 5:45
null
Fotó: MICHELLER SZILVIA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosiak szerdán, a 4. fordulóból elhalasztott és most pótolt mérkőzésen 2-0-ra győztek Mezőkövesden, így 38 nap után tudtak ismét bajnokit nyerni; és így megteremtették a lehetőséget arra, hogy a hét végén egy újabb sikerrel átvegyék a vezetést a bajnokságban. Az FTC és a Paks az ötödik körben a Groupama Arénában csapott össze egymással, akkor a Fradi kiütéses, 6-1-es sikert aratott úgy, hogy az előző szezonban még paksi színekben gólkirály Varga Barnabás háromszor is betalált. A válogatott támadó másfél hónappal ezelőtt megsérült, de fokozatosan javul az állapota, és vasárnap akár már pályára is léphet.

– Most már jól érzem magam. Azt nem mondom, hogy százszázalékosan bevetésre kész vagyok, de lehetséges, hogy már hétvégén a kispadra ülhetek – nyilatkozta Varga Barnabás az M1-en.

Könyves: Papíron toronymagasan felettünk van a Ferencváros

A Paksban a válogatottban ugyancsak megfordult Könyves Norbert valószínűleg a kezdő tizenegyben kap helyet.

– Merőben más összecsapásra számítok, mint az első alkalommal a szezonban, akkor a Groupama Arénában az első félidőben teljes rövidzárlatot produkáltunk. Biztos vagyok benne, hogy szinte derbi hangulat lesz. A vasárnapi is egy nehéz találkozónak ígérkezik, hiszen ne feledjük, papíron toronymagasan felettünk van a Ferencváros. Ettől függetlenül mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy itthon tartsuk mindhárom vagy minimum az egyik pontot – nyilatkozta Könyves Norbert a paksiak honlapján.

Az FTC-ben jelenleg a négygólos Marquinhos van a legjobb formában, aki Mezőkövesden betalált a hazaiak kapujába, s gólpasszt is jegyzett. Csapata honlapján pedig nagy önbizalommal válaszolt arra a kérdésre, hogy mi lesz a vasárnapi meccsen Pakson:

– Megnyerjük! Mi vagyunk a bajnokok, nem kell félnünk senkitől. Oda kell menni és meg kell szerezni a három pontot, hiszen szeretnénk listavezetőként menni a téli pihenőre – mondta a brazil játékos.

A harmadik helyen álló Fehérvár, amely immár öt mérkőzés óta veretlen, vasárnap a Mezőkövesd vendége lesz. A sorozatban öt vereségnél tartó Újpest a Zalaegerszeg otthonában próbál javítani, míg a másik mai találkozón a Debrecen az MTK-nál vendégeskedik. Vasárnap kora délután Kisvárdán a sereghajtó a Diósgyőrt fogadja.

A forduló tegnapi nyitómérkőzésen a Puskás Akadémia és a Kecskemét találkozott Felcsúton, s a hazaiak 3-0-ra nyertek. A gólokat Colley (22.) és Nagy Zsolt (69., 89.) szerezte.

A 16. forduló további programja, szombat: MTK–Debrecen 13.15, ZTE–Újpest 15.45, vasárnap: Kisvárda–Diósgyőr 13.00, Mezőkövesd–Fehérvár 15.30, Paks–Ferencváros 18.00.

Borítókép: Marquinhos Mezőkövesden a gólja után azonnal Dejan Sztankovics vezetőedzőhöz rohant (Forrás: Fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.