Szoboszlai Dominik is így választott volna csapattársai közül

A Liverpool vasárnap fordulatos mérkőzésen 4-3-ra nyert a Fulham ellen a Premier League-ben. A Vörösök magyar futballistája, Szoboszlai Dominik kezdőként járult hozzá a sikerhez. Szoboszlai Dominik már az Eb-sorsolás eredményének ismeretében lépett pályára, sőt a magyar labdarúgó-válogatott csoportbeosztása szóba is került a Liverpool öltözőjében.

Forrás: Sportál2023. 12. 04. 11:16
Liverpool FC v Bayern München - Pre-Season Friendly Szoboszlai Dominik Andy Robertson
1587387137 Fotó: Getty Images/Yong Teck Lim
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

csapatkapitányként vezette ki a magyar labdarúgó-válogatottat a 2024-es, németországi Európa-bajnokságra, ahol a mieink a házigazda Németország, valamint Svájc és Skócia ellen játszhatnak a csoportkörben. Szoboszlai Dominik a Liverpool vasárnapi, Fulham elleni 4-3-as győzelme után a Sportálnak adott interjújában elárulta, hogyan viszonyul a magyarok Eb-csoportjához.

Szoboszlai Dominik Liverpool Fulham
Szoboszlai Dominik az Európa-bajnokság előtt még sok meccset lejátszik a Liverpool vörös mezében (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

– Lehetett volna jobb is, rosszabb is, emeljük ki a pozitívumokat. Svájc helyett kaphattuk volna Olaszországot, Skócia helyett pedig Hollandiát – mondta Szoboszlai, aki figyelmeztetett: a németek elleni meccsre készülve nem szabad abból kiindulni, hogy tavaly két meccsen négy pontot szereztünk ellenük a Nemzetek Ligájában, a Nationalelf kerete továbbra is bombaerős.

Szoboszlai Dominik titkolózott

Az Eb-sorsolás természetesen a Liverpool öltözőjében is téma volt. Van Dijk válogatottját sikeresen elkerülte Magyarország, de Szoboszlai így is klubtársa, a skót Andy Robertson ellen játszhat a csoportkör utolsó fordulójában, könnyen lehet, hogy mindkét válogatott számára sorsdöntő lesz az a mérkőzés.

– A Fulham elleni meccs előtt váltottunk néhány szót Robertsonnal. Hogy mi hangzott el, maradjon köztünk – mondta sejtelmesen Szoboszlai, aki a csoportból való továbbjutásról is óvatosan fogalmazott.

– Egyetlen csapattársamra sem akarok nyomást helyezni. A cél csak az lehet, hogy adjunk ki magunkból mindent, és ha majd továbbjutunk a csoportból, akkor lehet készülni a nyolcaddöntőre, azután a negyeddöntőre, és így tovább – fogalmazott Szoboszlai, aki a selejtezősorozat Montenegró elleni zárómeccse után felejthetetlen élményt ígért a magyar szurkolóknak.

Szoboszlai zsúfolt karácsonya

A magyar válogatott csapatkapitánya azt is kiemelte, hogy az Európa-bajnokságig még sok idő és rengeteg klubmeccs van hátra. Szoboszlai első angliai idényét teljesíti, s a Bundesligával ellentétben a Premier League jellemzője a zsúfolt ünnepi időszak, a karácsonyi meccsdömping.

– Ha az összes meccsünket megnyerjük, aligha szállunk ki a versenyfutásból… De ha azt nézzük, hogy a decemberi menetrendben szerepel az Arsenal és a Manchester United is, akkor valóban fontos időszak áll előttünk – mondta a Fulham elleni drámai győzelem után Szoboszlai Dominik.

A Sportál teljes interjúja ITT olvasható.

Borítókép: Szoboszlai Dominik örül, hogy csapattársai közül nem hanem Andy Robertson ellen játszhat az Európa-bajnokság csoportkörében (Fotó: Getty Images/Yong Teck Lim)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.