A volt magyar szövetségi kapitány kihagyatta a tizenegyest a játékosával + videó

Nem mindennapi utasítást adott az egyik játékosának Bernd Storck, aki 2015 júliusa és 2016 októbere között a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt, most pedig a romániai Sepsi OSK kispadján ül. A csapata az Újpest ellen játszott felkészülési mérkőzést Törökországban, és a hajrában egy vitatott, majd újrarúgatott tizenegyesnél kérte azt végrehajtásra készülő futballistájától, hogy hagyja ki a tizenegyest.

2024. 01. 13. 20:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bernd Storck 2016-ban az egyik legnépszerűbb embernek számított Magyarországon. A magyar válogatott nemcsak kijutott vele az Európa-bajnokságra, hanem meg is nyerte a csoportját, majd a belgák elleni nyolcaddöntőben esett ki. A dicsősége azonban múlandónak bizonyult, az ő nevéhez fűződik a kínos andorrai vereség is, és 2017 októberében távoznia kellett a válogatott kispadjáról. Azóta négy klubcsapatot is irányított Belgiumban, közben tett egy kitérőt Dunaszerdahelyre, majd az előző év végén szerződtette őt a romániai Sepsi OSK.

Fotó: Vig Johanna/Újpestfc.hu

A volt magyar kapitány csapata jelenleg Törökországban edzőtáborozik, akár csak több magyar élvonalbeli együttes is. Pénteken este felkészülési meccsen az Újpest volt a Sepsi OSK ellenfele. A hajráig nem született gól, akkor viszont egy meglehetősen kérdéses büntetőhöz jutott a Sepsi. A némi vita után elvégzett tizenegyest védte Nikolics kapus, ám a kipattanót Rodriguez a kapuba vágta. A játékvezető és a partjelző azonban nem jelezte egyértelműen, hogy érvényes-e a találat, majd Nikolics és az újpesti játékosok reklamálása ellenére úgy döntöttek, újrarúgatják. Ekkor Bernd Storck bement a pályára a büntető elvégzésére készülő Debeljuhhoz, és arra utasította, hogy hagyja ki a tizenegyest. A horvát támadó pedig engedelmeskedett, és Nikolics kezébe emelte a labdát. 

A TIZENEGYES ÉS AZ UTÁNA TÖRTÉNTEK 2:30-TÓL

Így aztán maradt a 0-0, de az esetet Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője nem hozta szóba, amikor a mérkőzésről nyilatkozott a lilák honlapjának

– Az volt a tervünk, hogy mindenki negyvenöt percet játszik, de sajnos voltak kisebb sérüléssel vagy betegséggel bajlódó játékosaink, így néhány embernek több időt kellett pályán töltenie. Az viszont jó hír, hogy senki nem sérült meg a találkozón. A Sepsi jóval előrébb jár a felkészülésben, jövő héten már bajnokit játszik, így fizikálisan jobb állapotban van, mint mi. Kemény munkát végzünk, ilyenkor nem könnyű mérkőzéseket játszani, ennek ellenére sok minden tetszett a játékunkban, de számos dologban kell még javulnunk. 

Borítókép: Bernd Storck ritka utasítást adott a játékosának (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.