A kapitány vallomása: Veszíteni lehet, de nem borzasztó játékkal

A legjobb esetben az ötödik helyen zárhatja az eindhoveni Európa-bajnokságon a női vízilabda-válogatott. Ez most elsősorban nem azért fájdalmas eredmény, mert érem nélkül zárja a csapat a tornát, hanem elszalasztott egy lehetőséget a kvótaszerzésre. A csapatkapitány Keszthelyi-Nagy Rita elismerte, csalódást okoztak maguknak, majd elmondta, mit kell tenniük a következő egy hónapban azért, hogy a dohai világbajnokságon elérjék a céljukat.

2024. 01. 11. 20:15
Keszthelyi-Nagy Rita, női válogatott
2024 European Water Polo Championship Keszthelyi-Nagy Rita, női válogatott Fotó: Kovacs Aniko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női vízilabda-válogatottnak az eindhoveni Európa-bajnokságon nem sikerült elérnie a célját. A negyeddöntős veresége után még ha szombaton le is győzi a franciákat, csak az ötödik helyen végez, amiért nem jár olimpiai kvóta. A hollandiai tornán csak egy csapat szerez indulási jogot (a vb-címvédő hollandok és az ezüstérmes spanyolok már korábban kvótát szereztek).

A magyar válogatott esetében nemcsak az eredményekkel, hanem a játékkal is baj volt. A topcsapatok, vagyis a hollandok, a görögök és az olaszok elleni mérkőzéseken egyaránt futottak a mieink az eredmény után, egyszer sem álltak igazán közel a győzelemhez. a britek csütörtöki legyőzése után arról beszélt az M4 Sport kamerái előtt, hogy társaival nem kereshetnek kifogásokat, a tornán nem hozták ki magukból, amit tudnak.

– Vegyesek az érzéseim. Úgy látom, hogy az olaszok elleni mérkőzésen a játék képe alapján nem érdemeltünk győzelmet. 

Nagyon sokszor beszéltünk róla egymást közt az évek során, hogy lehet veszíteni, nem azzal van a baj, de úgy kell játszanunk, hogy azt mondhassuk, az ellenfél szerencsésebb volt nálunk. De az elfogadhatatlan, ha borzasztóan játszunk, miközben a másik csapat szívvel-lélekkel küzd, rengeteg hátrányt kivédekezik 

– utalt az olaszok elleni mérkőzésre a magyar válogatott csapatkapitánya.

 

Az Eb-szereplés egyértelmű csalódás, de még nem szállt el végleg az esély, hogy Mihók Attila és Cseh Sándor együttese kvalifikálja magát a tornára. A februári dohai világbajnokságon két kvótát osztanak ki. 

– Meg kell találnunk az utunkat, rájönni, hogy mi hiányzott. Mindenkinek össze kell szednie magát, beleértve engem is, mert nem voltam elégedett a teljesítményemmel. Magamtól is többet várok, ahogy a csapat és mindenki más is többet vár tőlünk. Ez a csapat tud jól játszani. A rosszabb periódusaimban engem sokszor biztattak azzal, hogy nem felejtettem el játszani. Ezt a csapatról is így gondolom. Meg kell találnunk a módját, hogy az emberelőnyös helyzetekben észrevegyük egymást, hogy a legjobb döntéseket hozzuk meg a védekezéseknél, a blokkok a helyükön legyenek. Nagyjából egy hónapunk van a világbajnokság negyeddöntőjéig, ezt az időt nagyon hasznosan kell eldöntenünk – folytatta a spanyol Mataro klasszisa. Végezetül kiemelte:

– Kicsit úgy érzem, rá is görcsöltünk erre. Ez látszódott a teljesítményünkön, a döntéseinken. Lehetünk csalódottak, de van még egy világbajnokság, ahol elérhetjük azt, amit szeretnénk, vagyis az olimpiai kvótát. Nem tudunk mást tenni, csak edzeni és hinni egymásban.

Borítókép: Keszthelyi-Nagy Rita (Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.