„Egy nyafogó bohóc, akit mindenki kiröhög” – az UEFA elnöke Romániába üzent

Interjút adott a The Guardiannek Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke, aki éles szavakkal utalt a román futballelnökre. A szlovén sportvezető feltehetően a posztjára pályázó Razvan Burleanut jellemezte ekképpen: „egy nyafogó bohóc, akit mindenki kiröhög”.

2024. 01. 28. 10:52
Ballon d'Or 2023
epa10949402 UEFA president Aleksander Ceferin arrives for the Ballon d'Or 2023 ceremony at the Theatre du Chatelet in Paris, France, 30 October 2023. EPA/MOHAMMED BADRA Fotó: MOHAMMED BADRA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin nem tűri meg az ellenlábasait, legalábbis erre utal az, ahogyan az egyik legnagyobb kritikusáról fogalmazott a The Guardian interjújában. A szlovén sportvezető szavai a nemzetközi sajtóvisszhangok szerint egyértelműen a Román Labdarúgó-szövetség elnökére, Razvan Burleanura vonatkoznak, aki állítólag Ceferin tisztségére pályázik.

Ballon d'Or 2023
Az UEFA elnöke kemény szavakkal üzent Romániába (Fotó: EPA/Mohammed Badra)

– Van egy bohóc az egyik tagszövetségben, aki naponta felhívja a többi szövetséget és a médiát, hogy arról nyafogjon, éppen milyen összeesküvést szőttünk – fogalmazott Ceferin a The Guardian interjújában. – Mindezt anélkül teszi, hogy bármilyen konkrétumot is elárulna rólam vagy az UEFA vezetőségéről. A tagszövetségektől értesültünk a viselkedéséről, ők is csak kiröhögik az akcióit.

Ceferin 2016 szeptembere óta vezeti az UEFA-t, az első alkalommal az eltiltott és a tisztségről 2016 májusában lemondó Michel Platini utódjaként lett az európai szövetség első embere. Azóta már kétszer újraválasztották, először 2019-ben, majd tavaly, mindkét alkalommal ellenjelölt nélkül. A jelenlegi megbízatása négy évre, tehát 2027-ig szól.

Korábban a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor volt Ceferin alelnöke az UEFA-nál, ám őt tavaly nem lehetett újraválasztani, mert a nemzetközi szövetség, a FIFA európai alelnöke lett, egyszerre pedig nem tölthette be mindkét pozíciót.

Borítókép: Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke (Fotó: EPA/Mohammed Badra)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.