Messi még a 2026-os vb-n is futballozhat a szövetségi kapitány szerint

A 2022-es katari világbajnokság döntője előtt Lionel Messi kijelentette, hogy az volt az utolsó vb-je, de most az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni arról beszélt, hogy szerinte a következő, 2026-os tornán is ott lehetne a nyolcszoros aranylabdás klasszis. Ez egyelőre persze csak feltételezés, a döntést a válogatottban továbbra is futballozó Messi hozza majd meg.

2024. 01. 28. 10:01
Inter Miami CF training session
epa11101551 Lionel Messi of Inter Miami participates in a training session ahead of the Inter Miami CF 2024 preseason, in Fort Lauderdale, Florida, USA, 24 January 2024. Inter Miami will head to Asia for their 2024 preseason matches, starting in Riyadh to face Al-Hilal and Al Nassr, then visiting Hong Kong and Tokyo. EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH Fotó: CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindenki úgy gondolta, hogy a 36 éves pályafutása a levezető szakaszába érkezett, amikor tavaly nyáron a PSG-ből az Egyesült Államokba, az Inter Miamiba igazolt. Ennek ellenére az argentin kapta meg a legutóbbi Aranylabdát és őt választotta meg a FIFA is az elmúlt év legjobb játékosának, noha a 2022-es katari vb megnyerése óta Messi gyakorlatilag nem sok mindent tett le az asztalra.

Inter Miami CF training session
Lionel Messi az Inter Mimai edzésén (Fotó: EPA/Cristoal Herrera-Ulashkevich)

A történet pedig tovább folytatódhat. Nemrég arról lehetett hallani, hogy Messi ott akar lenni idén nyáron a párizsi olimpián, ráadásul a válogatottal a Copa Américára is készül címvédőként. Most pedig Lionel Scaloni szövetségi kapitány arról beszélt, hogy szerinte Messi a következő, 2026-os vb-n is játszhatna még.

– Nem lennék meglepve, ha Messi a 2026-os világbajnokságon is ott lenne az argentin válogatottban, játékosként persze – nyilatkozta Scaloni a Marcának, amely alapján az Origó idézte. – Ha csak a fizikai állapotát nézem, nincs bennem semmi kétség, hogy ott lesz. A mentális kérdés már egészen más. Erről neki kell döntenie, hogy bírja-e fejben még, de szerintem meg tudná oldani ezt a feladatot. Egy biztos, nem a kor számít majd, nem az dönt, hogy Messi 2026-ban hány éves lesz.

Messi korábban kijelentette, nem lesz több vb-je

Messi egyébként a 2026-os vb idején már 39 éves lesz. A katari vb döntője előtt – talán pont a kora miatt – határozottan kijelentette, hogy az volt az utolsó világbajnoksága. – Igen, biztosan ez lesz az utolsó vb-m. Túl sok év van a következőig, a mostani a lehető legjobb befejezés – szögezte le akkor Messi, és igaza volt, hiszen a franciák ellen megnyert döntőben végre megszerezte a régóta vágyott vb-aranyat.

Ugyanakkor abban van logika, hogy Messi ott legyen a következő vb-n is, amelyet Mexikó, Kanada és az Egyesült Államok közösen rendez, mivel az argentin jelenleg az amerikai bajnokság, az MLS legnagyobb sztárja. Messi szerződése viszont csak 2025 végéig szól az Inter Miamival, tehát ha kitartana a következő vb-ig, még egy szezont vállalnia kellene.

Borítókép: Lionel Messi a szövetségi kapitánya szerint a 2026-os vb-n is játszhatna (Fotó: EPA/Cristobal Herrera-Ulashkevich)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.