Terítéken Bognár György: Miért megosztó személyiség a Paks edzője?

A labdarúgó NB I listavezetője, a Paks edzőjének, Bognár Györgynek egészen szélsőséges a megítélése. Amikor a Paks az NB I-ben 3-2-re legyőzte a Ferencvárost, olyan gyűlölethullám zúdult rá, amelyet épeszű ember nehezen viselne el. Bognár György megosztó személyiség és jó edző. Ám úgy tűnik, hogy vannak az életének olyan pillanatai, amiket soha nem fognak neki sem elfelejteni, sem elnézni.

Forrás: Origo Sport2024. 01. 06. 10:58
BOGNÁR György
Paks, 2023. december 10. Bognár György, a Paksi FC vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott Paksi FC - Ferencvárosi TC mérkõzésen a Paksi FC Stadionban 2023. december 10-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

személyével kapcsolatban egészen hihetetlen bejegyzéseket lehetett olvasni a közösségi médiában. Akadt olyan, aki arra vetemedett, hogy száz-kettőszáz soron át bizonygassa, hogy mennyire nem kell Bognár György a magyar labdarúgásnak, más persze megtette az ellenkezőjét. Meddig lehet vajon előhúzni a kaszinókártyát? Hiszen Bognár letöltötte a büntetését, sőt meg is gyógyult játékszenvedély-betegségéből. Miért gondoljuk azt, hogy ha valaki a Mezey György-féle csapat tagja volt a világbajnokságon, csak bukott ember lehet? Ezek a kérdésekre kereste a választ három sportújságíró, Lantos Gábor műsorvezető Ballai Attilával és Edvi Lászlóval az  Origó Sport podcastjában, a Szpíker Kornerben.

BOGNÁR György
Bognár György megosztó személyiség (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

– Ha egy mondatot kellene mondani Bognár Györgyről, mi lenne az?.

– Bognár Gyurit játékosként és edzőként is kedvel(t)em, eredeti figura, alkotó ember. Szívesen állnék ott mellette mindig, és hogyha egy-két mondatát kihúzhatnám, akkor sokkal jobban járna – mondta Ballai Attila.

– Egy szót mondok, megosztó – kezdte Edvi László a véleményét Bognár Györgyről. – Eleve ott volt az említett Mezey-féle csapat. Való igaz, hogy az a válogatott 1986-ban egy nagy sorozat után felfokozott várakozásokat követően elásta magát. Nyilván nem lettek ezek a játékosok azért keresztre feszítve, de képletesen igen, és elég sokat is bántották őket. Bognár György egy érdekes egyéniség. Emlékszem rá fiatal edzőként, még a BVSC-nél, ott is voltak újításai. Voltak olyan dolgok, amiket öröm volt nézni. Igazából az a gond vele, hogy nem tudta kifutni azt, amit kifuthatott volna edzőként.

Edvi László hozzátette, ne felejtsük el, hogy hatvanéves elmúlt, mégis nehéz lenne három nagy tettet mondani Bognártól az elmúlt 25 évben.

– Nyilván a személyisége is megosztó, amikor időnként a sajtónak nem nyilatkozik, meg elküldi éppen melegebb éghajlatra a sajtót, az is furcsa – mondta Edvi László, aki hozzátette, vannak jópofa a nyilatkozatai is, ezt egyébként akár szeretni is lehet.

Ballai Attila ki is emelt a közelmúltból egy nyilatkozatot, amit Bognár György a fiatalszabály kapcsán mondott.

– Rácsodálkozik az egészre. Hát ő volt végig az edző. Pontosan olyan volt ez most, hogy az utolsó meccsen megpróbálta a maradék játékperceket pótolni, mint amikor feladják a tanulóknak egész nyárra az olvasónaplót, hogy ezeket kell olvasni, és valaki augusztus 31-én veszi elő könyveket, és azt mondja, nem igaz, hogy ennyi lecke volt. Ezt nem lehet megcsinálni. Az utolsó meccsen jött rá? És Gyurinak vannak ilyen húzásai. De összességében mondom, én kedvelem – tette hozzá Ballai Attila.

 

Heves vita Bognár György kaszinós múltjáról

Az Origó Sport podcastjában szóba került a Bognár György kaszinós múltja is, amelyről ugyancsak heves vita alakult ki. A vendégek szerint a Paks edzője is egy hús-vér ember, a maga hibáival együtt, csak nem kell úgy tennie, mint ez az egész ügy nem lett volna.

A teljes beszélgetés az alábbi videóban tekinthető meg: 

Borítókép: Bognár György, a Paksi FC vezetőedzője a labdarúgó NB I 16. fordulójában játszott Paksi FC–Ferencvárosi TC mérkőzésen 2023. december 10-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.