Gera Zoltán elmondta, miért váltott

Gera Zoltán azt követően, hogy hétfőn kinevezték a Vasas FC vezetőedzőjének, kedden már munkába is állt. A volt labdarúgó kijelentette: egyértelműen a feljutás a célja a jelenleg harmadik helyezett csapattal.

2024. 02. 27. 19:13
GERA Zoltán
Budapest, 2021. március 27. Gera Zoltán szövetségi edzõ a labdarúgó U21-es Európa-bajnokság második csoportkörében, az A csoportban játszott Magyarország - Románia mérkõzésen a Bozsik Arénában 2021. március 27-én. A román válogatott 2-1-re gyõzött. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn mi is beszámoltunk róla, hogy a háromszoros magyar bajnok és ötszörös kupagyőztes, korábban Angliában is futballozó, majd játékos-pályafutása után a magyar U21-es labdarúgó-válogatottat irányító Gera Zoltán a másodosztályban szereplő Vasashoz szerződött. A 44 éves tréner most elmondta, miért döntött így.

A két munka nem összehasonlítható

– Egy ideje már foglalkoztatott a gondolat, hogy az utánpótlás-válogatottnál szerzett tapasztalataimat egy klubcsapatnál is hasznosítsam. A közelmúltban történtek már megkeresések, azonban most, a Vasas irányítása egy olyan lehetőségnek tűnt a számomra, amelyet meg akartam ragadni – mondta a Vasas FC honlapjának Gera, aki kedden megtartotta első edzését Angyalföldön. – Nagyon várom a közös munkát, össze sem lehet hasonlítani egy nemzeti együttes irányításával. Sorra jönnek a mérkőzések, nincsenek több hónapos szünetek, ez a fajta légkör és körforgás pedig már hiányzott az életemből. Most éreztem elérkezettnek az időt a váltásra, és bár komoly a feladat, hiszen egyértelműen a feljutás kiharcolása a cél, képesnek tartom rá a csapatot. Játékosként is szerettem a kihívásokat, sosem hátráltam meg, lelkes vagyok az előttünk álló időszakot illetően. Megtisztelő, hogy a Vasashoz kerültem, és ezt nem udvariasságból mondom, tényleg így érzem. Remélem, hogy sok közös siker vár ránk.

 

Egy pontra a feljutástól

Gera Zoltán a harmadik helyen állva veszi át a Vasast. A budapesti csapat az NB II eddigi 22 fordulójában 41 pontot szerzett, ezzel hátránya 12 pont a listavezető Nyíregyháza, viszont csak egy a második helyet elfoglaló ETO FC Győr mögött. Az idény végén a másodosztály első két helyezettje jut fel az élvonalba.
Borítókép: Gera Zoltán új kihívás előtt (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.