Kuznyecov morog a győri kiállítás miatt, Tímár Krisztián az akaratról beszél + videó

Rangadót nyert Győrben a Nyíregyháza, s a 22. forduló után már tizenegy pontos előnnyel vezeti az NB II-t. Tímár Krisztián csapata az első félidőben vezetést szerzett, a találkozót Bumba fegyelmezetlensége döntötte el, a kiállítás után Kuznyecov Szergej együttesének nem volt esélye az egyenlítésre. 1-0-s győzelmével a Nyíregyháza már-már feljutónak érezheti magát, a második helyért folytatódik a Győr és az immár Gera Zoltán irányította Vasas versenyfutása.

2024. 02. 26. 21:53
Fotó: Kisalföld/Rákóczy Ádám
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szépe, Bumba, Skvarka, Lukics, illetve Baki, Gengeliczki, Vida K., Kesztyűs, Nagy D., Beke, Ramos – korábbi NB I-es futballisták egész sora mindkét oldalon, a légiósokról nem is szólva. A tét is tüzelhette a csapatokat, így nincs okunk csodálkozni azon, hogy első osztályú tempóban kezdődött és zajlott lényegében végig az ETO FC Győr–Nyíregyháza Spartacus NB II-es rangadó. Győzelemmel a Nyíregyháza 11 pontra növelhette az előnyét a tabella élén, amivel már-már páholyba, azaz az NB I-be kerülhetett, a Győr pedig rossz sorozatát lezárva kihasználhatta a Vasas bukását, s megerősíthette a második helyét a tabella élén.

Győr, Nyíregyháza, NB II, rangadó, Tímár Krisztián, Beke Péter, Bumba
Lendületben a Nyíregyháza. Meg lehet még állítani Tímár Krisztián csapatát? Fotó: Kisalföld/Rákóczy Ádám

Miként beszámoltunk róla, a találkozót további érdekességek kísérték. Tímár Krisztián végső soron az ETO vezetőinek köszönheti, hogy sikeredző lett Nyíregyházán, hiszen tavaly tavasszal elküldték Győrből. Utódja, Antonio Munoz a jó rajt után felélte a bizalmi tőkét, s ahogy veszélybe került az ETO feljutása, rögvest menesztették, s a Diósgyőrben kegyvesztett Kuznyecov lett az utódja.

A Győr–Nyíregyháza mérkőzés előtt kissé váratlanul a Vasas vezetői is edzőváltásra szánták rá magukat: a kazincbarcikai döntetlen Desits Szilárd állásába került, s az elmúlt években az U21-es válogatottat irányító korábbi klasszis, Gera Zoltán kapott esélyt, egyben nehéz feladatot a piros-kékeknél.

Bravúros dekázgatás után nyíregyházi vezetés

Eleinte az ETO támadott többet, de úgy a félidő derekára már kiegyenlített lett a mérkőzés. A 35. percben megszerezte a vezetést a Nyíregyháza, Nagy Barnabás első ránézésre kevés reménnyel kecsegtető cselekbe bonyolódott a bal szélen, de a labdával dekázva mindig továbbjutott egy lépéssel, tökéletes ütemben emelt középre, s Bekének nem okozott gondot, hogy három lépésről a hálóba passzoljon (0-1).

Beke az előző idényben az NB II gólkirálya volt budafoki színekben. A nyáron elfogadta a Paks ajánlatát, csapatánál azonban nem sok sót evett meg, egy gólt sem szerzett. A télen Nyíregyházára igazolt, most először volt kezdő, s élt a bizalommal, egyből be is talált.

 

Bumba felelőtlensége döntötte el a meccset

A mérkőzés az 56. percben dőlt el. Bumba közismerten ügyes, egyúttal heves vérmérsékletű labdarúgó. Nem viselte el, hogy Baki szerelte, földre terítette a termetes védőt, majd lábbal átkulcsolta a nyakát, Baki tehetetlenül terült el a gyepen. Cselgáncsban gyönyörű, ippont érő akció, futballban viszont kiállítást. Rúsz Márton játékvezető nem is habozott, kiküldte a győri játékmestert.

 

Kuznyecov testbeszéde árulkodó volt: nem kezelt le a pályát elhagyó játékossal, helyette a fejét ingatta. Nem a játékvezetővel volt elégedetlen…

A Győr persze emberhátrányban is próbálkozott, de a Nyíregyháza magabiztosan ölte az időt. A hajrában két nyíregyházi cserejátékos, Sigér Ákos (a válogatott Sigér Dávid öccse), majd Novák Csanád is a kapufát találta el, de az elszalasztott lehetőségek nem bosszulták meg magukat. Gól már nem esett, a Nyíregyháza 1-0-ra nyerte meg a rangadót.

Beke Péter: Megyünk az első osztályba

A találkozó után Beke Pétert a mögötte hagyott fél évről is faggatták, amiről nem kívánt beszélni. Amikor azt kérdezték tőle, mikor lesz meg az első NB I-es gólja, határozottan így felel:

– Megyünk az NB I-be, majd jövőre a Nyíregyházával.

Nehéz lenne megcáfolni az ifjú csatárt.

Kuznyecov: Feszült volt a hangulat

– Feszült hangulat alakult ki a mérkőzésen – Kuznyecov Szergej, az ETO vezetőedzője az első mondatával kimondta a lényeget, s azzal is egyetérthetünk, a mérkőzés értékelését ketté kell választani, ami a kiállítás előtt és után történt. – Kértem a játékosokat, hogy fegyelmezetten játsszunk, mert az ilyen meccseken az emóciók el tudnak uralkodni az emberen, de sajnos ezt nem sikerült elkerülni.

Kuznyecov a vereség dacára megdicsérte a játékosait a mutatott küzdőszellemért, de azt sem hallgatta el, a csapatának még sokat kell fejlődnie a célja elérése érdekében. Végül köszönetet mondott a győri szurkolóknak a buzdításért.

Nyíregyháza, ETO FC Győr, labdarúgó NB II, Kuznyecov szergej, Tímár krisztián
Nyíregyházi boldogság a rangadó után. Fotó: Nyíregyháza Spartacus

Tímár Krisztián: A mi akaratunk érvényesült

Tímár Krisztián nem triumfált a győzelem után, a hibákra is rámutatott.

– Átérezte a csapat a tétet. A mi akaratunk érvényesült, már az első félidőben nagy iramot diktáltunk, nyomás alá helyeztük ellenfelünket, és megérdemelten szereztünk vezetést. A második félidőben a kiállítás után kicsit kapkodóvá vált a játékunk, de így is voltak helyzeteink, amivel lezárhattuk volna a mérkőzést. Emiatt van egy kis hiányérzetem, de örülök, hogy ismét győztünk – összegzett a Nyíregyháza vezetőedzője.

A Nyíregyháza nem ünnepelhet sokáig, csütörtökön már Szentlőrincen lép pályára a Magyar Kupában a nyolc közé jutásért, vasárnap pedig a Soroksárt fogadja az NB II 23. fordulójában.

NB II, az élcsoport állása a 22. forduló után:
1. Nyíregyháza 53 pont
2. Győr 42
3. Vasas 41.

Borítókép: A győri próbálkozások nem jelentettek igazi veszélyt (Fotó: Kisalföld/Rákóczy Ádám)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.