Lekerült Jürgen Klopp híres tiltólistájáról Szoboszlai Dominik

Szoboszlai Dominik az angol Ligakupa vasárnapi elhódításával lett igazán teljes értékű futballista a Liverpool színeiben, akinek már van joga megérinteni a csapat stadionjában a játékoskijáró felett virító „This is Anfield” feliratot. A híres Liverpool-hagyományt Jürgen Klopp szigorította, így ez csak a klub színeiben már trófeát szerző futballisták előjoga lett. Immáron Szoboszlai is lekerült Klopp tiltólistájáról.

2024. 02. 28. 10:01
EFL Carabao Cup final - Chelsea vs Liverpool
epa11181211 Liverpool manager Jurgen Klopp celebrates after winning the EFL Carabao Cup final match between Chelsea FC and Liverpool FC at Wembley Stadium in London, Britain, 25 February 2024. EPA/ANDY RAIN Fotó: ANDY RAIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Régi hagyomány, hogy a Liverpool játékosai a meccsek előtt megérintik a stadionjukban a „This is Anfield” feliratot, amelyet még a klub legendás skót menedzsere, Bill Shankly szereltetett fel, hogy ezzel emlékeztesse a futballistákat, milyen különleges helyen játszanak az Anfield Roadon. Jürgen Klopp szigorú szabályt hozott, és csak azoknak a játékosoknak ad engedélyt erre, akik már legalább egy trófeát szereztek a Liverpool színeiben. Így a tavaly nyáron szerződtetett sem gyakorolhatta a hagyományt.

English Premier League - Liverpool vs Chelsea
Klopp és Szoboszlai együtt küzdenek a Liverpool sikeréért. Fotó: EPA/Adam Vaughan

– Ez a tisztelet jele. Megérintettem, amikor a Borussia Dortmund edzője voltam, de kikaptunk 4-0-ra – emlékezett Klopp egy 2010-ben lejátszott felkészülési mérkőzésre, amikor még ellenfélként először találkozott ezzel a híres felirattal.

Vasárnap a Chelsea elleni döntőben a Ligakupa megnyerésével Szoboszlai és több más, nemrég igazolt csapattársa is lekerült Klopp tiltólistájáról, így mostantól ők is megérinthetik a „This is Anfield” feliratot – számolt be róla a Ripost. Szoboszlai mellett Darwin Núnez, Alexis Mac Allister, Cody Gakpo, Endo Vataru, Ryan Gravenberch, Jarell Quansah, Conor Bradley, Bobby Clark, James McConnell és Jayden Danns is most vívta ki magának a jogot a szertartásszerű hagyományban való részvételre.

Közülük többen már ma este, a Southampton elleni FA-kupa-nyolcaddöntőben (21.00, Spíler 1) gyakorolhatják a tradíciót, azt viszont továbbra sem tudni, hogy Szoboszlai mikor térhet vissza a pályára a sérülése után.

 

Borítókép: Jürgen Klopp Szoboszlai Dominiknak is engedélyt adhat (Fotó: EPA/Andy Rain)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.