A Bayern München beleköp a Liverpool levesébe?

Furcsa helyzet alakult ki az edzőpiacon: nagy a kereslet, de kicsi a kínálat. Több sztárklub, így a Liverpool és a Barcelona is új trénert keres, és hamarosan talán a Bayern München is csatlakozik a sorhoz. Ha valóban így lesz, nagy verseny alakulhat ki az angolok és a németek között Európa legkelendőbb edzője, Xabi Alonso kegyeiért.

2024. 02. 19. 10:19
KLOPP, Jürgen
Liverpool, 2024. január 31. Jürgen Klopp, a Liverpool vezetõedzõje interjút ad az angol labdarúgó-bajnokság Liverpool FC-Chelsea mérkõzése elõtt Liverpoolban 2024. január 31-én. MTI/EPA/Adam Vaughan Fotó: Adam Vaughan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyár beköszöntével több európai topklub kispadja is megürül. Xavi a Barcelonától, Jürgen Klopp a Liverpooltól köszön el. Előbbi lehetséges utódjaként Hansi Flicket emlegetik, utóbbi pótlása viszont különösen nagy feladat, hiszen a német személyében egy közönségkedvenc sikerkovács mondott le a posztjáról.

Xabi Alonsóért versenybe szállhat egymással a Liverpool és a Bayern
Xabi Alonsóért versenybe szállhat egymással a Liverpool és a Bayern. Fotó: MTI/EPA/Eduard Martin

 

Alonsót nem csak a Liverpool szemelte ki magának

Sokak szemében Xabi Alonso a megfelelő ember arra, hogy átvegye Klopp helyét. A fiatal spanyol mester amellett, hogy a Bayer Leverkusenből olyan remeklő, még veretlen csapatot rakott össze, amely jó eséllyel pályázik a német bajnoki cím megszerzésére, játékosként a Liverpoolban eltöltött öt éve alatt közkedvelt figura lett a helyiek körében. 

Így akár telitalálat is lehetne Alonso szerződtetése, azonban porszem csúszhat a gépezetbe. Egyrészt egyáltalán nem biztos, hogy a tréner alig két év után (a nyáron lesz ennyi) szeretné elhagyni Leverkusent. És bár a hírek szerint szóbeli megállapodása van a németekkel arról, hogy ha volt csapatainak egyike hívja edzőnek, akkor távozhat, ez adott esetben nemcsak a Liverpool, hanem a Bayern München is lehetne.

Alonso 2017-ben a bajoroktól vonult vissza, és könnyen elképzelhető, hogy Thomas Tuchel kudarcai miatt hamarosan ott is megürül a kispad. A münchenieknek pedig szokásuk, hogy amikor új játékosra, esetleg edzőre van szükségük, először a riválisok háza táján néznek szét, hiszen saját csapatuk erősítése mellett így a vetélytársakat is gyengíthetik, azaz két legyet ütnek egy csapásra. Ebből a szempontból tehát Xabi Alonso tökéletes választás lenne – a The Times brit lapra hivatkozva az Origó azt írja, már a bajor klubnál is eljátszottak ezzel a gondolattal.

Nehéz hónapok várnak tehát a Liverpoolra, ha a Bayern is beszáll az Alonsóért folyó versenybe. Az angolok szempontjából még szerencse, hogy az egykori középpályás korábbi klubjai közül a Real Madrid a közelmúltban hosszabbította meg Carlo Ancelotti szerződését, így nem három-, hanem csak kétszereplős lehet a csata.

 

Borítókép: Jürgen Klopp már nem sokáig nyilatkozhat a Liverpool edzőjeként (Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.