Gránát helyett most csak egy éledező gyrosos várja a Fradit Pireuszban + videó

Csupán egy kinyitó gyrosos, egy sétáló kutya, meg néhány lézengő ember van az Olimpiakosz legendás stadionja környékén néhány órával a Fradi elleni Európa-konferencialiga párharc első felvonása előtt – derült ki az Origó helyszíni tudósításából.

2024. 02. 15. 11:48
null
Pireusz, 2024. február 14. A Ferencváros játékosai a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntõjébe jutásért játszott, Olimpiakosz - Ferencvárosi TC elsõ mérkõzés elõtti napon a pireuszi Karaiszkakisz Stadionban 2024. február 14-én MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fradi eddig csak egyszer, 1996-ban az UEFA-kupa első fordulójában csapott össze az Olimpiakosszal, és az a párharc két fronton zajlott – a pályán és azon kívül. Ami a pályán történteket illeti, hazai pályán akkor 3-1-re nyert a Fradi, a pireuszi visszavágón a magyar csapatnak kedvező 2-2 lett az eredmény, gyakorlatilag háborús körülmények között.

VARGA Barnabás; KATONA Bálint
A Fradi gólgyárosa, Varga Barnabás és Katona Bálint az Olimpiakosz elleni meccs előtt (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

„A mérkőzés napját megelőző edzésen a játékosok éppen a tizenegyeseket gyakorolták, amikor a görög szurkolók gránátokat lőttek közéjük, néhány a fejük mellett süvített el. Másnap a kivonulásnál aprópénzzel és öngyújtókkal dobálták meg őket, csak úgy sütött mindenkiből a feléjük áradó gyűlölet” – írtuk az 1996-os eseményeket felelevenítő cikkünkben.

Nos, most ehhez hasonló indulatok nem forrnak, sőt, mint az Origó helyszíni tudósításából kiderül, egyelőre nem mozgatta meg különösebben a helyieket a Fradi elleni meccs, amely 18.45-kor kezdődik az Olimpiakosz híres stadionjában. Néhány órával a kezdés előtt egy gyrosos és egy sétáló kutya volt a „főattrakció” a környéken, egyébként csak lézengenek az emberek a stadion melletti metróállomásnál is.

Igaz, most nincs különösebb előzménye a meccsnek, 1996-ban ugye az Olimpiakosz a budapesti vereségért, a szurkolóik pedig az utcán elszenvedett pofonokért akartak visszavágni. Most viszont nem a Fradival vannak elfoglalva a görögök, akik leginkább a saját sebeiket nyalogathatják, hiszen káosz van a klubnál, az elmúlt bő egy hétben sportigazgatót és vezetőedzőt is cserélt a bajnokságban is mindössze a negyedik helyen álló rekordbajnok.

Magára a meccsre azért 30-35 ezer szurkolót várnak.

 

Európa-konferencialiga, a nyolcaddöntőbe jutásért, első meccs:
Olimpiakosz–Ferencváros 18.45 (tv.: M4 Sport)

Borítókép: A Fradi már bejárta az Olimpiakosz stadionját (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.