Révész Bulcsú magabiztosan várja az O’Sullivan elleni vb-rajtot

A sznúker-világbajnokság hivatalosan április 20-án kezdődik az angliai Sheffieldben. Révész Bulcsú szereplése miatt azonban immár egymás után a második évben a vb selejtezőit is fokozott figyelemmel követhetik a sportág hazai kedvelői. A tizenhét esztendős Révész Bulcsú úgy gondolja, sokat fejlődött a tavalyi debütálása óta eltelt egy évben, és bízik abban, hogy a kvalifikáció első fordulójában nyerni tud az angol Sean O’Sullivan ellen.

2024. 04. 07. 6:45
Budapest 20230304 Snooker Sznúker 2023 Magyar Sznúker Gála Fotó Koncz Márton Nemzeti Sport Révész BulcsúBudapest 20230304 Snooker Sznúker 2023 Magyar Sznúker Gála Fotó Koncz Márton Nemzeti Sport Révész Bulcsú
Révész Bulcsú másodszor szerepelhet a sznúker-vb selejtezőjében Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április 8-án, hétfőn kezdődik az idei sznúker-világbajnokság selejtezője, s a tavalyi kiíráshoz hasonlóan ezúttal is tagja a mezőnynek a legjobb magyar játékos, Révész Bulcsú. Az ellenfele az első fordulóban az angol Sean O’Sullivan lesz, akinek a neve jól cseng a sportágban, ám ő csupán a nyolcadik világbajnoki címére hajtó legenda, Ronnie O’Sullivan névrokona. A tizenhét éves Révész Bulcsú már a sorsolás előtt is célként tűzte ki, hogy meccset nyerjen az idei vb-selejtezőben, és immár az ellenfél ismeretében is úgy érzi, képes erre.

Révész Bulcsú sznúker világbajnokság junior vb-cím snooker
Révész Bulcsú a juniorok mezőnyében világbajnok lett idén (Fotó: World Snooker Federation/ANDY CHUBB)

– Láttam már néhányszor játszani, a benyomásaim alapján nem tartozik a legkiegyensúlyozottabb játékosok közé, de mindenféleképpen kemény ellenfél. A legjobbamat kell nyújtanom, hogy meg tudjam verni, de hiszem, hogy képes vagyok rá – mondta eltökélten lapunknak Révész Bulcsú.

Sean O’Sullivan huszonkilenc éves, a mostani a tizedik alkalom, amikor szerepel a vb-selejtezőben, tavaly, kilencedik nekifutásra tudott először meccset nyerni. S amíg Révész Bulcsú az idei junior-vb-címével már bebiztosította, hogy a következő két idényben a profi mezőny tagja lesz, O’Sullivannek éppen kifelé áll a rúdja, csak óriási sheffieldi meneteléssel tarthatná magát a profik között, ahonnan korábban már kétszer is kiesett. Nyomás tehát inkább az ellenfélre nehezedik, ugyanakkor Révész nem is akar túl sokat a riválisával foglalkozni.

– Ha asztalhoz kerül az ember, teljesen mindegy, hogy ki áll a másik oldalon. Nem kell annyira felkészülni az ellenfélből, hogy éppen támadó vagy védekező stílusban játszik, mindenki ellen az a legjobb játék, ha nem engedem kibontakozni, ha nem is engedem asztalhoz.

Révész Bulcsú következő ellenfele Ronnie O’Sullivan korábbi legyőzője lenne

Révész csütörtökön utazott ki Sheffieldbe, ahol hétfőn és kedden is délután szólítják asztalhoz, a meccs eredménye két szakasz után alakul ki, tíz frém megnyerése szükséges a győzelemhez. A továbbjutóra a második körben az a James Cahill vár, aki a 2019-es világbajnokság első fordulójában Ronnie O’Sullivan ellen nyert, azóta azonban nem tudott visszatérni a vb-főtáblára. Ahhoz, hogy valaki a selejtező első fordulójából indulva eljusson a főtáblára, négy kvalifikációs meccset kell megnyernie.

Révész Bulcsú kíváncsiságból maga is végignézte a selejtezős ágát, de egyelőre arra koncentrál, hogy meglegyen az első győzelme, miután tavalyi bemutatkozásakor 10-5-re kikapott Jamie O’Neilltől – utóbbi idén nem tagja a mezőnynek.

– Magabiztosabb és érettebb vagyok, mint tavaly ilyenkor. Az utóbbi évek során most értem el a legnagyobb fejlődésbeli ugrást, és tapasztaltabb is lettem. Nem mondanám, hogy elvárok magamtól egy győzelmet, de tudom, hogy a tavalyinál sokkal jobb eredményt tudok kihozni magamból, ha igazán jól játszom – fogalmazott lapunknak a világbajnoki selejtezőre készülő Révész Bulcsú.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.