Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

A BL-re készülő Fradi 0-4-ről egyenlített ki Bernd Storck csapata ellen

Ausztriában edzőtáborozik a Ferencváros futballcsapata, amely a második felkészülési mérkőzését vívta az új vezetőedző, Pascal Jansen irányításával. A rendhagyó, kétszer hatvan perces meccsen a Fradi már 4-0-s hátrányban is volt az egykori magyar szövetségi kapitány, Bernd Storck vezette Sepsi OSK ellen, végül azonban 4-4 lett az eredmény a román élvonalbeli klub ellen.

2024. 06. 27. 20:17
Pascal Jansen, a Fradi és Bernd Storck, a Sepsi edzője a egymás elleni meccs előtt. Forrás: Fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ausztriai Bad Radkersburgban edzőtáborozik a Fradi, amely az első felkészülési meccsén 1-0-s győzelmet aratott a szlovén NK Nafta Lendava ellen szombaton. Pascal Jansen vezetőedző most keményebb ellenféllel csapott össze, hiszen a Bernd Storck vezette Sepsi OSK az élmezőnyhöz tartozik a román élvonalban, amelyben az ötödik helyen végzett a legutóbbi szezonban. Ide igazolt a korábbi magyar válogatott Sigér Dávid is a nyáron, aki azelőtt a Fradi játékosa is volt.

Sigér Dávid immáron a Sepsi mezében a Fradi ellen. Forrás: Fradi.hu

Rendhagyó módon nem kétszer 45, hanem kétszer 60 perces meccset rendeztek a csapatok. Nagy iramban játszottak az együttesek ahhoz képest, hogy a felkészülés elején tartanak, de a Fradi védelme átjáróház volt az első félidőben. A szünetig Bernd Storck csapata 4-0-s előnyre tett szert.

A második félidőre Jansen teljes sort cserélt a Fradinál, ami megtette jótékony hatását. Különösen Loncar, Kehinde, Bassey és Gruber szállt be jól a meccsbe, akiknek köszönhetően a második hatvan percben a zöld-fehérek ledolgozták a négygólos hátrányukat, és 4-4-es döntetlenre mentették a meccset. A Fradi góljain Loncar, Bassey és a kétszer eredményes Kehinde osztozott. Utóbbi már a hosszabbításban, a 121. percben egyenlített ki.

A magyar bajnok Fradi a BL-selejtezőre készül, amelynek csak a második fordulójában kapcsolódik be a küzdelembe, ellenfele egyelőre nem ismert, de azt már tudni, hogy július 23-án vagy 24-én játssza az első meccsét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.