Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Verstappen Hamilton szemébe mondta, hogy megöregedett

Bár Lando Norris a pole pozícióját nem tudta győzelemre váltani vasárnap a Formula–1-es Spanyol Nagydíjon, egyre több pilóta gondolja, hogy immáron a McLarené a legjobb autó a mezőnyben. A második helyen célba ért Norris szomorú az elszalasztott esély miatt, a futamgyőztes Max Verstappen a Red Bull dominanciájának eltűnéséről és a harmadik Lewis Hamilton koráról beszélt.

2024. 06. 24. 16:25
Lewis Hamilton (balra) és Max Verstappen
Lewis Hamilton (balra) és Max Verstappen Fotó: AFP/Hector RETAMAL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április közepe óta nem rendeztek olyan nagydíjat a Formula–1-ben, hogy a McLaren egyik pilótája ne állt volna dobogóra, ezt egy más istálló sem mondhatja el magáról. Az elmúlt négy futamon ráadásul a wokingiak gyűjtötték be a legtöbb pontot, és bár az éllovas Red Bulltól még majdnem száz pontra vannak, a második Ferrarinál már nézhetik a visszapillantó tükröt, 33 pont lemaradással követi az olaszokat a McLaren.

A riválisok szerint már a McLaren autója a legjobb a mezőnyben
A riválisok szerint már a McLaren autója a legjobb a mezőnyben (Fotó: AFP/NurPhoto/Andrea Diodato)

Az, hogy a Red Bull még tartja magát az élen, Max Verstappennek köszönhető, hiszen ő továbbra is szorgosan nyeri a futamokat, Sergio Pérez viszont teljesen beleszürkült a mezőnybe, amióta megérkezett az energiaitalosok nyakába a McLaren, a Ferrari és a Mercedes, a dobogót két hónapja már hírből sem ismeri.

Élre tör a McLaren

Lando Norris (McLaren) viszont a vasárnapi Spanyol Nagydíjon is pezsgőzött, igaz, nem ott, ahol szeretett volna – a dobogó legfelső foka helyett a második volt az övé. A brit versenyző a rajt után az első helyét a harmadikra cserélte, mert George Russell (Mercedes) és Verstappen is elment mellette, és aztán McLaren stratégiája nem vált be, így a futam végéig csak az egyikőjüket tudta maga mögé utasítani. Norrisnak a mostani második hely jobban fájt, mint az, amikor Kanadában kapott ki Verstappentől.

– Montrealban nem a miénk, hanem a Mercedesé volt a leggyorsabb autó. Most viszont a miénk volt a legjobb autó a pályán, mégsem sikerült az élre kerülnöm vele. A rajt rajtam múlt, de aztán azt csináltam, amit mondtak nekem. Ha jobb döntéseket hozunk, én pedig jobban rajtolok, akkor győzhettünk volna – vélekedett a McLaren pilótája.

Lemaradt a Red Bull

Nemcsak Norris, hanem Carlos Sainz (Ferrari) és Pérez is úgy gondolja, mostanra a McLarené a legjobb autó. Verstappen még a szombati időmérő után utalt erre, kimondta, hogy a Red Bull dominanciája oda lett.

– Jelenleg lemaradásban vagyunk. Nagy a különbség köztem és Checo (Pérez – a szerk.), ami sokat elmond, mivel ő sem lett rosszabb versenyző – világított rá a háromszoros világbajnok, megjegyezve, hogy akár 69 pontos előnye is elillanhat, mert nála is becsúszhat egy-egy hiba. – Még nem érkeztünk el az idény feléhez. Ha innentől fogva a tiéd lesz a legjobb autó, akkor gyorsan ledolgozhatod a hátrányod. A McLaren pedig most minden pályán és keveréken jól teljesít. A mi tavalyi dominanciánk már a múlté. Akkor csak egy-két olyan futam volt, amikor nem jött ki a lépés, de egyébként irányításunk alatt tartottuk a dolgokat. Most nem vagyunk elég gyorsak, még ha én az elmúlt hetekben kiegyensúlyozottan is teljesítettem. Persze éppen ezért fizetnek. De ha egy versenyzőnek folyamatosan százegy százalékon kell teljesítenie, olykor becsúszik egy-egy gikszer.

Hamilton idén először pezsgőzött

Vasárnap is hasonló véleményen volt Verstappen, de a futamgyőzelmét követően persze a hangulata már jobb lett. Így az interjúszobában már viccelődni támadt kedve, amikor meglátta a kanapén fekvő Hamiltont:

– Egyértelműen látszik rajta, hogy öregszik. Szükséged van esetleg egy masszázsra? – ajánlotta fel kollégájának a címvédő.

Hamilton egy mosollyal nyugtázta a felvetést. A hétszeres világbajnoknak sem volt rossz napja, sőt, idei első dobogós helyezésének örülhetett. Ettől függetlenül még nem bízza el magát.

– Lassanként közelítünk a riválisokhoz, bár azt sem szabad elfelejteni, hogy ezen a pályán tavaly is gyorsak voltunk. Az elmúlt futamokon versenyképesek voltunk, de továbbra is keményen kell dolgoznunk, mert még néhány tizedet javulnunk kell – fogalmazott a 39 éves versenyző.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.