Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Bellingham üzenetet kapott: „A csapattársaid nélkül senki vagy”

Jude Bellingham Szlovákia ellen a foci-Eb legszebb találatával mentette meg az angol válogatottat a kieséstől, ám a gólja ünneplése miatt rengeteg kritikát kapott, az UEFA meg is büntetheti a Real Madrid angol sztárját. A Liverpool korábbi középpályása, Dietmar Hamann szerint még jót is tenne az angol csapatnak Bellingham eltiltása.

Forrás: Origo2024. 07. 04. 10:36
Jude Bellingham eltiltás Harry Kane angol válogatott Szlovákia Svájc foci Eb Liverpool Dietmar Hamann
Jude Bellingham (balra) az ünneplésével sokakat magára haragított Fotó: MTI/EPA/Christopher Neundorf
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

az Aranylabda egyik esélyeseként érkezett az Európa-bajnokságra azok után, hogy a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid egyik vezéregyénisége volt a mögöttünk hagyott idényben. Bellingham az Eb legnagyobb sztárjának egyelőre nem nevezhető, de két fontos gólt így is szerzett: Szerbia ellen övé volt a C csoport egyetlen győztes találata, majd Szlovákia ellen látványos ollózással harcolta ki a hosszabbítást. A gólörömével azonban több szempontból is kivívta a Liverpool exjátékosa, Dietmar Hamann haragját.

Jude Bellingham ollózás Szlovákia gólöröm eltiltás foci Eb Liverpool Real MAdrid Dietmar Hamann angol válogatott
Jude Bellingham játéka látványos találata ellenére sem nyerte el mindenki tetszését (Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki)

Bellingham először azt kiabálta: „ki más?”. Hamann egyértelmű üzenettel válaszolt az önsztároló ünneplésre.

A csapatársaid nélkül senki vagy, kíváncsi vagyok, hogy reagálnának a többiek a kijelentéseire. A góljait leszámítva észrevehetetlen volt az első négy meccsen.

Várjunk, hol lesz majd két-három év múlva. Nem kérdés, hihetetlen tehetség, de valami történt vele, aminek nem kellett volna – idézi a Liverpool korábbi játékosát az Origo.

Bellingham eltiltása jót tehetne az angoloknak

Bellingham később obszcén mozdulatot is tett a gólja ünneplése során, amiért az UEFA minden bizonnyal megbünteti. Akár az eltiltás is szóba jöhet az ünneplés miatt, volt már erre példa az Európa-bajnokság alatt, igaz, az albán Daku vétsége súlyosabb volt, amikor a szerbellenes rigmusokban segített a szurkolóknak.

Bellingham vélhetően megússza pénzbírsággal az esetet, habár Hamann szerint az eltiltásával járna jobban az angol válogatott.

– Gareth Southgate-nek már rég döntést kellett volna hoznia arról, hogy Bellinghamet vagy Phil Fodent a kispadra ülteti. Talán lesz annyira szerencsés, hogy Bellinghamet eltiltják, és akkor nem kell döntenie.

Hamann szerint Bellingham már rég eltiltást érdemelt volna

A németek korábbi játékosa egy régebbi esetet is felidézett, amikor Bellingham még a Dortmund játékosaként úgy kritizálta Felix Zwayer vezetőedzőt, hogy a fogadási csalásokat is emlegette.

– Azt is megúszta pénzbírsággal, de szerintem el kellett volna tiltani – jelentette ki Hamann.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.