Drámai végjáték, rengeteg videózás után dőlt el Andrásfi Tibor bronzdöntője

Andrásfi Tibor a férfi párbajtőrözők egyéni bronzdöntőjének háromszor három perces vívóideje alatt egyszer sem volt hátrányban az egyiptomi Mohamed El-Szajed ellen. A 7-7 után ráadásban mindketten győztesnek hihették magukat, de végül csak Mohamed El-Szajed mutatta be Cristiano Ronaldo örömugrását a páston, Andrásfi Tibor negyedik helyen zárt.

2024. 07. 28. 21:56
Andrásfi Tibor vívás Párizs olimpia 2024 magyar csapat
Andrásfi Tibor negyedik helyen végzett az olimpián Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A párizsi olimpia második éremosztó versenynapján is egy párbajtőrös bronzasszóban izgulhattunk, Andrásfi Tibor ellenfele az egyiptomi Mohamed El-Szajed volt. Az idei Afrika-bajnok tizenegyedik a világranglistán, amelyen Andrásfi Tibor a tizenhetedik helyet foglalja el.

Andrásfi Tibor Mohamed El-Szajed Cristiano Ronaldo vívás Párizs olimpia 2024
El-Szajed kétszer is ünnepelt, másodszorra már igaza lett, valóban ő nyerte az Andrásfi Tibor elleni bronzdöntőt (Fotó: Csudai Sándor)

Andrásfi Tibor örült neki, hogy az egyiptomi jutott neki a másik ágról, s nem a francia Yannick Borel, aki a hazai közönség támogatását is élvezte volna.

Mi történt Andrásfi Tibor bronzdöntőjében?

Az első harmadban Andrásfi épített ki kis előnyt, 3-2-re vezetett a három perc után.

A második szakasz elején Andrásfi fegyverével technikai gond akadt, a közjáték után El-Szajed kiegyenlített, majd egy percig nem esett találat, amiért mindkét vívó figyelmeztetést kapott. Andrásfi vitt be végül egy tust, 4-3-ra vezetett az utolsó három perc előtt.

Magyar tussal kezdődött a záró harmad, utána azonban az egyiptomi kiegyenlített. Andrásfi fejszúrással újra átvette a vezetést.

El-Szajed passzív maradt, mindketten büntetőtust kaptak újabb találat nélküli egy percért, aztán mégis kiegyenlített az egyiptomi, 7-7 után ismét a ráadástus döntött.

Rengeteg videózás után Cristiano Ronaldo ünneplését láthattuk

Andrásfi Tibor egész versenynapját a szoros asszók jellemezték. Az első találat együttes volt a ráadásban, majd El-Szajed talált, de úgy, hogy Andrásfi már mögötte volt. Nem is adták meg a tust, hiába kezdett már ünnepi futásba az egyiptomi.

Újabb közelharc következett, ezúttal Andrásfi talált. Nagyon sokáig vizsgálta a bíró a felvételeket, s végül a magyar vívónak sem adott tust.

Újabb két együttest is videóztak, ahogy El-Szajed egylámpását is, de ezt már nem volt miért elvenni. Az egyiptomi örömködésében Cristiano Ronaldo híres mozdulatát is bemutatta a páston.

Andrásfi Tibor negyedik helyen zárt az olimpián, érem nélkül maradtunk a párizsi játékok második éremosztó versenynapján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.