Lineker világmegváltó ötlete: Kloppot az angol válogatott élére

Noha alig ért véget az Európa-bajnokság, amelyet a hét meccsből hetet nyerő Spanyolország nyert meg, azonnal megindultak a találgatások, vajon ki fogja követni az angol válogatott kispadján az immár kétszeres Eb-ezüstérmes kapitányukat, Gareth Southgate-t. A legendás csatár már meg is találta a megoldást.

2024. 07. 15. 15:09
English Premier League - Liverpool vs Wolverhampton
Jürgen Klopp Liverpoolban házfalakra is rákerült, de az otthonát Wiesbadenben lelheti meg. Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gareth Southgate nem futamodott meg, rögtön az elvesztett Európa-bajnoki döntő után hosszabb interjút adott még a pályán. Az angol válogatott szövetségi kapitánya sportszerűen elismerte, Spanyolország jobb volt, uralta a mérkőzést. Viszont arra a kérdésre, miszerint folytatja-e a munkáját, a szakvezető okos, diplomatikus választ adott, mintegy lehetőséget adva magának a folytatásra.

SOUTHGATE, Gareth
Nincsenek sokan, akik azt szeretnék, hogy Gareth Southgate maradjon az angol válogatott élén   Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

Nos, a legtöbb angol szakember nem adna gondolkodási időt Southgate-nek. Többek között Gary Lineker is a jelenlegi kapitány távozása mellett tör lándzsát, sőt már jelöltje is van a Háromoroszlánosok kispadjára – derül ki a Sport.de cikkéből. A 63 éves, 80-szoros válogatott támadó a Liverpool távozó menedzserét, Jürgen Kloppot javasolja, akit egyébként már az amerikaiak is megkerestek egy hasonló állásajánlattal.

„Ő csak félig német, ugye? Hiszen kilenc évet Angliában dolgozott, így ismeri az itteni légkört” – közölte Lineker, mintegy magyarázatot adva arra az istenkáromlásra, hogy egy németet ültessen az angol válogatott kispadjára.

Jürgen Klopp az amerikai ajánlatra már nemet mondott, míg Lineker felvetésére nem is reagált. Igaz, azt határozottan kijelentette, hogy most egy évig pihenni fog, a családjával szeretne minél több időt eltölteni. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.