Van, amit még szoknia kell a Fradiban debütált 19 éves csatárnak

Magabiztos teljesítménnyel, két mérkőzés alapján 7-1-es összesítéssel jutott tovább a Ferencváros a walesi bajnok The New Saints ellen a Bajnokok Ligája második selejtezőköréből. A júniusban kinevezett vezetőedző, Pascal Jansen emellett annak is örülhetett, hogy fiatal játékosokat is ki tudott próbálni a visszavágón.

2024. 07. 31. 21:00
Gruber Zsombor (labdával) BL-selejtezőn mutatkozott be a Ferencvárosban. Fotó: fradi.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Esélyt sem adott ellenfelének a Ferencváros. A magyar bajnoki címvédő egyértelműen a továbbjutás esélyese volt azok után, hogy a BL-selejtező második fordulójában rendezett párharc első, Budapesten lejátszott mérkőzésén 5-0-ra legyőzte a The New Saints együttesét. Ettől függetlenül persze még le kellett játszani a visszavágót, amelyet kedd este, Oswestryben, műfüves borításon rendeztek.

 

Csak szépíteni tudtak a hazaiak

A Fradi a norvég Kristoffer Zachariassen révén még az első félidőben tovább növelte előnyét, de gólt szerzett a második játékrészben is, az egyik nyári igazolás, a belga Philippe Rommens tizenegyesből talált a kapuba. Ekkor 2-0-ra, összesítésben pedig már 7-0-ra vezetett az NB I bajnoka, végül a rendes játékidő hosszabbításában szépített a The New Saints. Az FTC a hazai siker után idegenben is nyert (2-1-re), imponáló magabiztossággal abszolválta a kvalifikáció második fordulóját, és készülhet a harmadik körre, ahol a dán Midtjylland vagy az andorrai Santa Coloma lesz az ellenfele. Ezzel a sikerrel az is eldőlt, hogy a Fradi legrosszabb esetben is a Konferencialiga főtábláján lesz érdekelt az ősszel.

– A legfontosabb az volt, hogy továbbjussunk a következő selejtezőkörbe, ezt a feladatot ezzel teljesítettük. Örülök annak, hogy a fiatal játékosok, Gruber Zsombor és Katona Bálint is pályára lépett, valamint Mohammed Abu Fanira is számíthattam – nyilatkozta a lefújást követően az FTC-t felkészítő Pascal Jansen.

 

Gruber boldog, hogy bemutatkozhatott

A Jansen által is említett Gruber Zsombor számára duplán emlékezetes lehet a The New Saints elleni visszavágó, a 19 esztendős támadó ugyanis a 72. percben, csereként beállva debütált tétmérkőzésen a Fradiban. A fiatal játékost februárban szerződtette az FTC a Puskás Akadémiától, ezt követően kölcsönadta Zalaegerszegre, ám Gruber a nyári felkészülést már a fővárosiak kötelékében teljesítette.

– Boldog vagyok, hogy megkaptam a lehetőséget, és végre debütálhattam tétmérkőzésen is a Ferencvárosban. Úgy érzem, tudtam szép dolgokat is csinálni, de a vége nem úgy sült el, ahogy szerettem volna. Remélem, megkapom még az esélyt a jövőben is, valamint minél előbb meg tudom majd szerezni az első gólomat

– mondta lapunknak Gruber a szerda esti hazatérést követően. – Nem volt annyira gyenge az ellenfél, mint amennyire azt az eredmény mutatja, szerintem látszódott a visszavágón is, hogy voltak olyan szituációk, amikor a hazai játékosok is ki tudtak bontakozni. Örülök, hogy sikerrel tudtuk venni ezt az akadályt, mostantól viszont már csak a következő feladatra koncentrálunk.

Gruber Zsombor átigazolását februárban jelentette be a Ferencváros Fotó: Fradi.hu

 

Nincs megállás, szerda este már edzett a Fradi

A Ferencváros esetében a következő megméretést a szombati, Kecskemét elleni hazai bajnoki jelenti, így Pascal Jansen sem engedélyezett pihenőt csapatának – a tréner a szerda délutáni landolást követően máris edzést vezényelt a csapatnak.

– Ehhez még hozzá kell szoknom, a Puskás Akadémia és a Zalaegerszeg játékosaként nem játszottam nemzetközi mérkőzéseket. Ezzel együtt tudom, hogy egy olyan nagy csapatnál, mint a Ferencváros, ez a ritmus a természetes. Remélem, minél tovább tudunk majd menni a Bajnokok Ligájában – jelentette ki Gruber. 

– Új edző van a csapat élén, mindenki szeretne neki bizonyítani. Én is szeretnék megharcolni a helyemért, a célom, hogy minél több időt tölthessek a pályán.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.