Egyik sportolónknak olyan útja volt ma Párizsba, amilyen talán senki másnak nem lesz

Mennyi az esély arra, hogy a párizsi olimpiára érkező sportoló olyan járattal utazzon, amelyen édesapja a pilóta? Fogalmazzunk úgy, hogy elenyésző. A Wizz Air mai járatának azonban, amelyen vízilabdázóink is utaztak, így Molnár Erik is, a pólós édesapja, Molnár Balázs volt a kapitány.

2024. 07. 26. 17:04
Családi találkozó: Molnár Eriuk és édesapja, Molnár Balázs
Fotó: Baranyi Robert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Wizz Air a Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos partnereként szállítja az olimpiai csapat sportolóit a nyári játékokra. Az olimpikonok menetrendszerű járatokkal utaznak, így számtalan Budapest–Párizs járaton találkozhattak és találkozhatnak a következő hetekben az utasok a magyar csapat tagjaival. A ma reggeli Budapest–Párizs Orly járaton például közel száz sportoló, köztük a magyar férfi-vízilabdaválogatott tagjai repültek az esti ünnepélyes megnyitóra a különleges festésű Team Hungary repülőgéppel. Ez a repülőgép elsősorban a Budapest–Párizs Orly útvonalon repül a nyári olimpiai és paralimpiai játékok alatt. De nem csak a repülőgép festése tette különlegessé a mai utat: a Wizz Air járatának kapitánya Molnár Balázs volt, akinek fia, Molnár Erik a férfi-vízilabdaválogatott tagjaként a gép utasai között volt.

Útra keltek a pólósok Fotó: Baranyi Robert

Molnár Erik reméli, szerencsét hoz a közös út

– Apaként hihetetlen büszkeség számomra, hogy a fiam kijutott az olimpiára, azt pedig külön köszönöm a Wizz Airnek, hogy a MOB partnereként lehetővé tette számomra, hogy én vigyem ki Eriket élete eddigi legfontosabb versenyére – mondta Molnár Balázs, a Wizz Air pilótája.

Molnár Balázs és Molnár Erik Fotó: Baranyi Robert

– Mindannyiunk számára fontos és meghatározó élmény, hogy az olimpián is megmérethetjük magunkat, az egész csapat keményen edzett, hogy a lehető legjobb formánkat nyújtsuk. Versenyre még sohasem reptetett édesapám, de az Európa-bajnoki győzelem után ő hozott haza, így remélem, most is szerencsét hoz a közös utunk – mondta Molnár Erik.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.