Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Szoboszlai Dominikre az óceán túlpartján lesz szüksége a Liverpoolnak

Amíg Jürgen Klopp az Európa-bajnokságon a német válogatott menetelését figyeli, utódja, Arne Slot lassan berendezkedik Liverpoolban. Néhány sztár már az ő irányítása alatt készül az új idényre, de többen szeretnének még hosszú ideig távol maradni Angliától, vagyis sokáig menetelni válogatottjukkal a Copa Américán, illetve az Eb-n. Szoboszlai Dominiknek utóbbi már nem adatik meg, bár a nyáron neki is lesz feladata az óceán túlsó felén.

2024. 07. 03. 5:05
Szoboszlai Dominik a Chelsea elleni bajnoki mérkőzésen 2024 januárjában
Szoboszlai Dominik a Chelsea elleni bajnoki mérkőzésen 2024 januárjában Fotó: AFP/Paul ELLIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július beköszöntével új korszak kezdődött Liverpoolban. A klubot csaknem egy évtizedig szolgáló menedzser, Jürgen Klopp hivatalosan is megkezdte a pihenőjét, az új vezetőedző, Arne Slot pedig máris a lovak közé csapott, a napokban megtartja az első edzést a foghíjas keretnek.

Slotot egy megújult Szalah fogadja Liverpoolban
Slotot egy megújult Szalah fogadja Liverpoolban Fotó: AFP/NurPhoto/Ayman Aref

Szoboszlai még pihenhet

A csapatból természetesen az éppen zajló világesemények miatt hiányoznak játékosok. Mások mellett Mohamed Szalah, Wataru Endo és Harvey Elliott is most kezdi meg a felkészülést az új idényre – bár még közülük is eshetnének ki, ha például az egyiptomi Szalah és a japán Endo részt venne válogatottja tagjaként a párizsi olimpián. Alissonnak (Brazília), Luis Díaznak (Kolumbia), Darwin Núneznek (Uruguay) és Alexis Mac Allisternek (Argentína) egyelőre nyoma sincs az edzőközpontban, mivel a Copa Américán vitézkednek, és Joe Gomez (Anglia), Cody Gakpo , Ryan Gravenberch és (Hollandia), Diogo Jota (Portugália), valamint Ibrahima Konaté (Franciaország) pedig még az Európa-bajnokságon van versenyben. és Andy Robertson (Skócia) ugyan már befejezték szereplésüket az Eb-n, ők most jól megérdemelt, nagyjából háromhetes pihenőjüket töltik, mielőtt az amerikai túra előtt csatlakoznának a társaikhoz.

Újonc vendégeként kezd a Liverpool

A Liverpool július végéhez közeledve az Egyesült Államok felé veszi az irányt, így aki kíváncsi lesz arra, hogy a Premier League előző kiírásának bronzérmese miként teljesít a felkészülési mérkőzéseken, annak az éjszaka közepén kell kipattannia az ágyból, esetleg jobban jár, ha le sem fekszik aludni. Július 27-én Pittsburghben a Betis lesz az első ellenfél, majd fő riválisaik közül augusztus elsején Philadelphiában az Arsenallal, két nappal később Columbiában a Manchester Uniteddel csapnak össze a Vörösök. Ezután hazatérnek az Anfieldre, ahol augusztus 11-én a Sevilla elleni meccs lesz terítéken, mielőtt 

augusztus 17-én már élesben kellene megmutatnia a Slot-csapatnak, hogy mit tud: a Liverpoolnak az újonc Ipswich elleni idegenbeli bajnokival kezdődik meg a PL új idénye.

Az átigazolási ablak már nyitva van, és az öt topliga megegyezése alapján augusztus 30-án zárul, így a klubok – már csak a zajló tornák miatt is – nem sietnek a bejelentésekkel. Az angol topcsapatok közül eddig csak a mindig nagy kedvvel költekező Chelsea vásárolt a piacon, így még a Liverpool sem bővítette a játékosállományát. Már csak azért sem, mert az új edző, Arne Slot még csak ismerkedik a helyiekkel.

 

Nincs nagy mozgolódás

Átigazolási pletykákból persze nincs hiány. A legtöbbször Anthony Gordon nevét emlegette a szigetországi sajtó a lehetséges érkezők között. Az angol szélsőt az előző idényben a Newcastle legjobb játékosának választották, július 1-jéig mégis meg akart válni tőle a klub, hogy ne szegje meg a Premier League jövedelmezőségi és fenntarthatósági szabályait. Gordont fel is ajánlották álmai alakulatának, a Liverpoolnak, amely azonban nem kért belőle a magas vételár miatt, illetve a Newcastle Jarrell Quansah játékjogára is igényt tartott, a Vörösök viszont nem kívánják eladni a védőt. Mohammed Kudust is összeboronálták a Liverpoollal, a középpályást viszont a Manchester City is szívesen leigazolná, és a West Ham United nem készül megválni tőle. Hasonlóképp az olasz védőt, Riccardo Calafiorit is figyelik a Vörösök, ahogy az Arsenal, a Juventus és a Tottenham Hotspur is. Állítólag további két középpályás, Jeremie Frimpong és Éderson iránt is érdeklődik az angol sztárcsapat.

Eladásokról sem tudunk még beszámolni. A Barcelona által csábított Díazt szeretné megtartani a klub. Többek között Szalah és Van Dijk szerződése is 2025 nyarán jár le, de vélhetően egyikük sem távozik, hiába látnák őket szívesen Szaúd-Arábiában. A holland kolosszus hosszabbítani szeretne, Szalah pedig májusban a további liverpooli céljairól beszélt.

Hamarosan kiderül, hogy az új vezetőedző velük képzeli-e el a jövőt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.