Az esély sem volt meg, nagyon csalódottak a brit szurkolók

Csillaghullás Wimbledonban: kiesett a női tornáról a világelső és a tavalyi döntős is. Iga Swiatek ellen szetthátrányból fordított a kazah Julija Putyinceva, a tunéziai Unsz Dzsábir az ukrán Elina Szvitolina ellen szenvedett vereséget. Andy Murray második búcsúmeccse elmaradt, Emma Raducanu elővigyázatosságból visszalépett a vegyes párostól.

2024. 07. 06. 20:08
Iga Swiatek Wimbledon Julija Putyinceva világelső tenisz
Iga Swiatek hiába került szettelőnybe, kikapott a wimbledoni harmadik fordulóban Fotó: X/Wimbledon
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andy Murray mégsem kapott újabb búcsúmeccset. Azok után, hogy a brit teniszklasszis egyesben nem vállalta a játékot Wimbledonban, párosban bátyja, Jamie Murray oldalán elköszönt a hazai közönségtől. A vereség pillanatában még úgy gondolta, hogy vegyes párosban is kap egy esélyt, de az egyesben még versenyben lévő Emma Raducanu a csuklója miatt visszalépett attól a számtól. A britek Cameron Norrie kiesése miatt is csalódottak lehettek, bár ez Alexander Zverev ellen papírforma volt. Meglepetés is akadt szombaton: kiesett a női világelső, Iga Swiatek, valamint Unsz Dzsábir is, aki az elmúlt két évben wimbledoni döntőt játszott.

London, 2024. július 2.
Az év végén visszavonuló skót Andy Murray edzés után az öltözõbe megy a wimbledoni teniszbajnokság második játéknapján Londonban 2024. július 2-án. Murray bejelentette, hogy a másfél héttel korábbi hátmûtétje miatt nem indul egyesben, csak párosban, a bátyjával, Jamie-vel.
Emma Raducanu Wimbledon Iga Swiatek Ons Jabeur
Andy Murray nem kapott újabb búcsúmeccset Wimbledonban (Fotó: MTI/EPA/Tim Ireland)

Dzsábir az ukrán Elina Szvitolina ellen szenvedett vereséget, aki szintén jól szerepelt tavaly, a világelső Iga Swiateket is legyőzve elődöntőig jutott, a mostani sikere egyelőre nyolcaddöntőt ér Szvitolinának. Az ukrán következő ellenfele a kínai Vang Hszin-jü lesz, aki csalódást okozott a briteknek Harriet Dart kiejtésével.

Swiatek idén sem lesz wimbledoni bajnok

Swiatek viszont már biztosan nem kerülhet Szvitolina útjába idén, a lengyel ugyanis annak ellenére kikapott, hogy az első játszmát megnyerte a kazah (orosz születésű) Julija Putyinceva ellen. Utána azonban esélye sem volt Swiateknek, a következő két szettben csak három játék jutott neki.

– Próbáltam gyorsan játszani, és időt sem adni neki – foglalta össze a stratégiáját Putyinceva, akire egyébként is jellemző a támadó játékstílus. Következő ellenfeléről is elmondható ugyanez, a 2017-es Roland Garros-bajnok Jelena Ostapenko lesz a kazah riválisa a nyolcaddöntőben.

Swiatek ötszörös Grand Slam-bajnok, de Wimbledonban továbbra is a tavalyi negyeddöntő marad a csúcsa.

Zverev maratoni tie breakje

Murray az esélyt sem kapta meg, hogy szurkoljanak neki a hazai drukkerek, Cameron Norrie igen, de a hazaiak korábbi top 10-es játékosa nem tudott játszmát nyerni az olimpiai bajnok Alexander Zverev ellen. A harmadik játszmában nagyon közel járt hozzá, de végül 17-15-ös tie breakkel Zverev lezárta a meccset.

Véget ért Jan-Lennard Struff wimbledoni szereplése is: Marozsán Fábián legyőzőjét az ötödik kiemelt Danyiil Medvegyev búcsúztatta.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.