Bemutatkozik az új edző, Szegeden kezdődik meg a szezon

Az OTP Bank-Pick Szeged szombati, Eger elleni mérkőzésével elkezdődik a férfi-kézilabdabajnokság 2024/2025-ös szezonja. Mindkét bajnokesélyes alaposan átalakult, ám ez az idény is a Szeged és a Veszprém versenyfutásáról szólhat.

2024. 08. 31. 12:01
Michael Apelgren az olimpia után látott munkához Szegeden. Forrás: facebook.com/pickhandball
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Veszprémben és Szegeden is átalakultak a keretek, sőt mindkét klubnál edzőváltás volt: a Szeged élén szombaton debütál a Kárpáti Krisztiánt váltó svéd szakember, Michael Apelgren.

 

Az olimpia után kezdődött a munka

Ezen a nyáron távozott Szegedről többek között Carlos Molina, Dean Bombac, Emil Kheri Imsgard, Luka Stepancic, Matej Gaber, Miguel Martins és Szita Zoltán, érkezett viszont a Bajnokok Ligája-győztes, német bajnok irányító, az izlandi Janus Dadi Smárason, az Európa-bajnok svéd kapus, Tobias Thulin, a kétszeres világbajnoki ezüstérmes norvég jobbátlövő, Magnus Röd, valamint a francia beálló, Jérémy Toto, a szerb irányító, Lazar Kukics és a svéd balátlövő, William Bogojevic. Apelgren a párizsi olimpiát követően állt munkába új együttesénél, a játékokon hazája válogatottjának másodedzőjeként volt jelen, negyeddöntőig jutott Svédországgal.

A szegediek felkészülési meccsekkel hangoltak az idénykezdetre, Kasselben a német MT Melsungent 27-23-ra, a lengyel bajnokságban és kupában is ezüstérmes Industria Kielcét pedig 33-26-ra verték meg, ezzel megnyerték a tornát.

– Ugyan csak egy felkészülési torna volt, de a négy csapat közül mi voltunk most a legjobbak. A két találkozó megnyerésével irányt adtunk magunknak a munkához. Ez mindenképpen biztató a jövőre nézve, az a hozzáállás, amely jellemzett bennünket a Melsungen és a Kielce ellen, arra lehet alapozni – nyilatkozta a szegedi klubhonlapnak Apelgren. 

– Alig várom, hogy szombaton mindent láthassak, megtapasztalhassam, hogy milyen egy hazai mérkőzés. Már eddig is csodás élményeket szereztem, de a kirakós játékból még egy darab hiányzik, az pedig az, hogy találkozhassak a szegedi szurkolókkal.

 

Nagy átalakulás Veszprémben is

Várhatóan az előttünk álló évad is a Veszprém és a Szeged versengéséről szól majd. A Veszprém tavaly dominálta a Szeged elleni mérkőzéseket, és minden fronton megelőzte a szegedieket. Ugyanakkor a bakonyiak nem jutottak be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, ez pedig komoly változásokhoz vezetett: májusban távozott a cégvezető, Sevinger Zsolt, júniusban Csík Zoltán helyett Bartha Csaba lett a csapatot működtető Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, ezt követően nem hosszabbították meg Momir Ilics vezetőedző és Gulyás Péter másodedző szerződését. Az új tréner a BL-győztes spanyol Xavier Pascual Fuertes lett. A keretből olyan alapemberek távoztak, mint Andreas Nilsson, Kentin Mahé és Omar Jahja. Érkezett az Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes horvát irányító, Luka Cindric és honfitársa, a beálló Nikola Grahovac. Veszprémben továbbra is a bajnoki és kupaelsőség megvédése a cél, emellett a klub szeretne visszatérni a BL legjobb négy csapata közé.

 

Először novemberben találkoznak

Az új szezon első Szeged–Veszprém bajnoki összecsapását november 16-án, Szegeden rendezik majd, a Veszprém Arénában április 18-án találkoznak a felek. A 26 fordulós alapszakasz május 25-én zárul, ezt követően bajnoki döntőt rendeznek, ez az egyik csapat második sikeréig tart majd. Az alapszakasz első helyezettje játszhatja otthon az első, és szükség esetén a harmadik meccset. A szombaton megkezdődő bajnokság december 13. és február 7. között szünetel a januári Európa-bajnokság miatt.

A férfi-kézilabdabajnokság 14 csapatos mezőnye
Balatonfüredi KSE, Carbonex-Komló, CYEB-Budakalász, Csurgói KK, Dabas KC, ETO University HT, FTC-Green Collect, HE-DO B.Braun Gyöngyös, HSA-NEKA, Mol Tatabánya KC, PLER-Budapest, OTP Bank-Pick Szeged, QHB-Eger, Veszprém HC

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.