Jansen elárulta, miben kell javulnia a Ferencvárosnak

Szűk egy hete a Groupama Arénában a Ferencváros nem tudott begyötörni egy gólt sem a Borac Banja Luka kapujába, így most a hazai 0-0 után Bosznia-Hercegovinában harcolhatja ki a továbbjutást. A csütörtöki play-off mérkőzés győztese az ősszel az Európa-ligában szerepel – a Ferencváros vezetőedzője, Pascal Jansen nem adná alább ennél.

2024. 08. 28. 19:53
20240822 1001-at
Pascal Jansen az Európa-liga főtábláján akarja látni a Ferencvárost Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros ősszel zsinórban hatodszor is valamely nemzetközi kupasorozat főtábláján szerepel. Csütörtök este dől el, hogy melyikben: ha legyőzi a Borac Banja Lukát, akkor az Európa-ligában, ha veszít, akkor a Konferencialigában köt ki.

A magyarországi 0-0-t követően teljesen nyitott a párharc. Pascal Jansen vezetőedző nem volt elégedett a Fradi hazai pályán nyújtott teljesítményével, a csapat lassú volt, és a fölényét nem tudta gólra váltani.

– Úgy gondolom, az első mérkőzésen nagyon sokat birtokoltuk a labdát, ha jól tudom, több mint hatvan százalékban, de ezeket a szituációkat jobban ki kell használnunk, és nem szabad engednünk, hogy az ellenfél megszerezze a labdákat. Ha jól emlékszem, négy nagy helyzetünk volt, de a Banja kapusa sajnos mindet kivédte, így javulnunk kell ezen a téren is 

magyarázta a szerdai sajtótájékoztatón a zöld-fehérek mestere. – Egyetlen cél lebeg a szemünk előtt, hogy pénteken a mi nevünk legyen ott az Európa-liga-sorsoláson, de ehhez most jobbnak kell lennünk. Természetesen mindig változhat a taktika, ellenféltől és helyzettől függően. Mi is szeretjük egyensúlyban tartani mind a védekezést, mind a támadást, de a győzelemre kell játszani, ez az első meccsen nem sikerült, most ezt kell tennünk. Akármire is készüljön az ellenfél, nekünk arra reagálnunk kell és tovább kell jutnunk, ez a legfontosabb.

A Ferencvárosnak szüksége van Vargára

Jansen hozzátette, a játékosai a tizenegyeseket is gyakorolják a csütörtökön 21 órakor kezdődő mérkőzés előtt. Köztük van a nyári Eb-n súlyosan megsérült Varga Barnabás is, aki az edzője szerint még nincs csúcsformában, de segítségére van a csapatnak.

– Varga Barnabás nagyon fontos játékosa a Ferencvárosnak, persze mindannyian tudjuk, mi az a sajnálatos dolog, ami az Európa-bajnokságon történt vele és emiatt egy ideig sem edzeni, sem játszani nem tudott. Ugyanakkor Varga már nagyon sokat segített az Újpest ellen a bajnokságban, és legutóbb a Banja ellen is, de kellenek még neki a játékpercek és a pluszedzések, hogy fejlődni tudjon és elérje a top formáját.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.